Noul MINI va fi produs si in Olanda
24.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Noul MINI Hatch, a carui productie a inceput la uzina MINI din Oxford in luna noiembrie 2013, va fi fabricat si in Olanda, cu incepere din vara anului 2014. BMW Group a confirmat acest inceput al productiei cu ocazia vizitei la subcontractantul VDL Nedcar din Born (Olanda) avute de Harald Kruger, membru in Consiliul Director BMW AG responsabil de productie, si Dr. Klaus Draeger, membru in Consiliul Director BMW AG / responsabil pentru achizitii si reteaua de furnizori.

MINI va fi singurul constructor auto care are automobile produse in serie prin intermediul unui subcontract in Olanda. BMW Group va beneficia de localizarea favorabila a uzinei VDL Nedcar in ceea ce priveste logistica si apropierea de reteaua de productie MINI din Regatul Unit, cu uzinele de la Oxford, Swindon si Hams Hall. In acelasi timp, BMW Group isi va spori semnificativ prezenta in Olanda, transformand zona intr-o parte integrala a povestii de succes MINI.

Pentru implementarea strategiei de crestere globala, cu vanzari de peste doua milioane de automobile in 2016, un alt pas important pe care BMW Group il face este extinderea capacitatii totale de productie. Directorul de productie Harald Kruger a declarat: "Marca MINI demonstreaza o crestere substantiala. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de capacitati de productie suplimentare externe care sa completeze uzina MINI de la Oxford si care, pe termen mediu, poate fabrica anual aproximativ 260.000 de unitati. VDL Nedcar are multi ani de experienta in productia automobilelor de inalta calitate, asa ca aceasta companie este un partener ideal pentru noi. In acelasi timp, reteaua de productie din Regatul Unit este si va raman pilonul principal al productiei MINI. Impartirea productiei noului MINI Hatch intre Oxford si Born ne va oferi o flexibilitate mai mare pentru alte modele".

Pregatirile pentru inceperea productiei noului MINI Hatch la subcontractantul VDL Nedcar se desfasoara conform programului. Aproximativ 1.500 de angajati vor fi responsabili de productia noului MINI cu incepere din vara anului 2014. Anul acesta, se anticipeaza ca volumul productiei MINI la VDL Nedcar va fi exprimat cu cinci cifre. Acelasi standard inalt al calitatii va fi aplicat productiei MINI atat la Oxford, cat si la Born. Pentru a asigura aceste standarde de calitate, angajatii VDL Nedcar vor beneficia de o pregatire intensa in sistemul de productie BMW Group al fabricilor BMW din Leipzig, Oxford si Regensburg.

In 2013 au fost produse 303.177 automobile MINI. Uzina din Oxford a produs 175.986 modele MINI Hatch, Cabriolet, Clubman, Clubvan, Roadster si Coupe. Alte 125.559 modele MINI Countryman si MINI Paceman au fost fabricate de subcontractantul MSF din Graz (Austria), la care s-au adaugat alte 1.632 de unitati de la alte uzine. De la relansarea marcii in 2001, au fost produse aproximativ 2,8 milioane automobile MINI.

Distribuie acest articol!