Renault Kwid Concept: primul SUV cu... drona!
06.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Renault a dezvaluit in cadrul Salonului de la Delhi, in India, conceptul unui mic crossover in 3 usi. Denumit Kwid, aceasta ofera loc pentru 5 persoane, iar usile laterale se deschid in stil "fluture". Este primul prototip prezentat de Renault in afara Europei, mesajul fiind evident, de internationalizare a marcii, in special pe pietele emergente.

Renault Kwid se adreseaza clientelei tinere, interesata de tehnologiile de ultima ora. Vopsit in galben si gri, culori specifice Renault, micul crossover are o alura de buggy. Sub capota se afla un motor de 1,2 litri turbo, cuplat la o cutie de viteze EDC cu dublu ambreiaj. Este conceput penru a fi transformat cat mai usor intr-un vehicul electric, caz in care priza de incarcare se afla ascunsa sub logo.

Interiorul este minimalist, adaptat la clima calduroasa din India. Dispunerea scaunelor este oarecum neobisnuita, cu trei locuri pe randul din fata. Locul soferului se afla pe mijloc, ceea ce permite masinii sa fie adaptata la toate conditiile de circulatie, fie cu volan pe dreapta, fie pe stanga.

Insa principalul element de originalitate al acestui model este asa-numitul "Flying Companion". Este vorba de o drona care are prevazut un compartiment special al ei pe pavilion si care poate zbura in mod automat sau poate fi pilotata de pe un ecran tactil amplasat pe bord. Drona are rolul de a-l informa pe cel de la volan asupra conditiilor de drum. Cum spuneam, un automobil pentru tineri, cu tehnologii pe gustul lor! Pe de alta parte, este foarte putin probabil sa vedem in productia de serie astfel de automobile, dotate cu drone de recunaostere. Cel putin nu in viitorul pe termen scurt si mediu!

Distribuie acest articol!