Skoda VisionC - conceptul unui viitor coupe cu 5 usi
28.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Skoda vine la Geneva cu o spectaculoasa surpriza – conceptul VisionC, un coupe cu 5 usi, care dezvaluie cum va evolua designul marcii in urmatorii ani. Asa cum am mai scris, prototipul prefigureaza un posibil coupe cu 5 usi, dupa reteta Passat CC, insa derivat din a treia generatie Octavia.

Cel putin in cazul de fata, cehii nu au mai pus in prim-plan designul pragmatic, ce defineste marca de o buna bucata de vreme. Asa se face ca VisionC are un desen mai expresiv, mai dinamic si emotional. Totusi, nu s-a renuntat chiar la toate trasaturile definitorii ale marcii, astfel ca portbagajul asigura "o excelenta capacitate de incarcare" – am citat din comunicatul de presa.

La vederea acestor prime imagini oficiale, presa de specialitate s-a grabit sa compare conceptul cu… Audi A7 Sportback! In timp ce unii il critica pentru lipsa de originalitate, altii vad in el o importanta schimbare de macaz in ceea ce priveste limbajul stilistic, chiar o repozitionare a marcii, cu anumite aspiratii premium.

Prototipul a fost dezvoltat pe platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen, utilizand un tren de rulare apropiat de cel de serie. Sub capota se afla un motor 1.4 TSI de 110 CP, ce poate functiona pe gaz natural sau benzina.

Daca proiectul se va materializa, viitoarea Octavia coupe in 5 usi ar trebui sa-si faca aparitia pe piata pana cel tarziu in 2016.

Distribuie acest articol!