Aston Martin, cumparat de Mercedes?
18.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Bentley si Rolls-Royce, Aston Martin ar putea fi urmatorul constructor britanic ce va ajunge pe mainile unui grup auto german. Cel putin aceasta este informatia vehiculata zilele acestea in presa insulara, stire aparuta in urma unor afirmatii facute recent de seful de la Mercedes, Dieter Zetsche.

La finele anului trecut, Mercedes a achizitionat 5% din capitalul Aston Martin, ceea ce a pus bazele unui parteneriat tehnic. Acesta va permite companiei Aston Martin sa beneficieze de evolutii ale propulsoarelor AMG. O adevarata gura de oxigen pentru constructorul britanic, din punct de vedere tehnologic!

Insa Mercedes ar putea merge mai departe. Zvonuri recente vorbesc despre cumpararea completa a companiei Aston Martin de catre Mercedes. Momentan, germanii nu au niciun drept de vot, ci doar statut de observator in Consiliul de Adminsitratie de la Aston Martin.

Pentru moment, AMG are in sarcina sa se ocupe de "electronica" propulsorului V8 care va dota viitorul Vantage, in timp ce Aston Martin isi pune amprenta pe partea mecanica. Ceea ce nu exclude o viitoare partajare a platformei tehnice si, de ce nu, o modificare in capitalul companiei britanice!

Distribuie acest articol!