Cea mai mare anvelopa Goodyear - cat un elefant!
02.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

O intrebare la care Goodyear trebuie frecvent sa raspunda: „care este cea mai mare anvelopa pe care o fabricati?”. Raspunsul: anvelopa RM-4A+ Off The Road, in dimensiunea 59/80R63, care este de inaltimea unui elefant si are o greutate similara cu acesta. Aceasta masiva anvelopa OTR a fost dezvoltata pentru a cara sute de tone de roca si alte tipuri de materiale si este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Aceasta anvelopa gigantica de 63 de inch (in diametrul jantei) este produsa in fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (SUA) si este vanduta peste tot in lume pentru echiparea vehiculelor si echipamentelor de minerit si trasport de pamant si roci, ce opereaza in cariere de piatra, mine de cupru, aur si roci masive.

La un diametru total de 4,023 metri, aceasta anvelopa este mai inalta decat majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri inaltime) si cu un metru mai inalta decat un cos de baschet. Cele 5.400 kg pe care anvelopa le cantareste vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate si este capabila sa transporte o greutate de 100.000 kg la o viteza de 50 km/ora.

Distribuie acest articol!