Mihai Boldijar este noul director general Bosch in Romania si Bulgaria
26.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Robert Bosch SRL, parte a concernului german Bosch, unul dintre cei mai importanti furnizori de tehnologie si servicii, anunta o schimbare la varful companiei din Romania si Bulgaria. La inceputul acestui an, Mihai Boldijar (53 de ani) a fost numit noul director general al firmei Robert Bosch SRL si reprezentantul concernului german in Romania si Bulgaria. Brigitte Eble, care a ocupat aceasta functie pana la acea data, a iesit la pensie.

„Urmatorii ani vor continua sa fie foarte importanti pentru compania noastra, deoarece ne vom consolida pozitia in regiune, Romania devenind o locatie din ce in ce mai importanta si puternica pentru grupul Bosch. Anul trecut, fabrica de la Blaj a fost extinsa cu inca o unitate de productie, iar la Cluj a fost deschis primul centru de cercetare si dezvoltare. Inaugurarea oficiala a noii fabrici de la Cluj va avea loc la inceputul lunii mai”, a afirmat Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch SRL.

Mihai Boldijar s-a alaturat companiei Bosch in anul 1995, unde a detinut mai multe pozitii, ultima fiind cea de director regional al diviziei Automotive Aftermarket pentru regiunea ASEAN. Astfel, in perioada 2009-2013, a condus operatiunile generale si dezvoltarea strategica a diviziei Automotive Aftermarket in Asia de Sud-Est. De asemenea, a coordonat in calitate de director si operatiunile diviziei din Vietnam. Responsabilitatile sale principale au inclus cresterea vanzarilor si a cotelor de piata prin implementarea strategiei regionale de dezvoltare bazata pe un portofoliu de produse orientat catre piata si pe strategia de sourcing, cresterea si consolidarea retelei de distributie in zona asiatica, precum si dezvoltarea unei retele regionale de service-uri auto sub marca Bosch Service. Prin strategia aplicata, regiunea Asia de Sud-Est a atins o crestere continua si consistenta a cifrei de afaceri, dubla fata de evolutia pietei de profil.

Pana in 2009, Mihai Boldijar a detinut pozitia de director regional al diviziei Automotive Aftermarket in Europa de Sud-Est, din cadrul Robert Bosch SRL. In timpul mandatului sau la Robert Bosch SRL, Mihai Boldijar s-a concentrat pe extinderea retelei de distributie si cresterea cotei de piata, punand accent pe cooperarea cu clientii strategici si obtinerea unei pozitii de lider pe piata de automotive aftermarket din regiune.

Mihai Boldijar este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Tehnologie a Constructiilor de Masini, iar inainte de a se alatura grupului Bosch, a activat in productie si inginerie tehnologica.

Distribuie acest articol!