Robert Visoiu, start in testele oficiale Formula Renault 3.5 si GP3
27.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul competitional 2014 se anunta a fi unul foarte important in cariera lui Robert Visoiu. Romanul va incepe campania in acest an cu doua sesiuni de teste. Pe langa aparitia in cadrul seriei GP3, bucuresteanul are placerea de a anunta ca va lua startul si in sesiunea oficiala de teste din Formula Renault 3.5.

Visoiu, care s-a antrenat pentru a fi apt 100% din punct de vedere fizic pentru inceputul de sezon, va lua startul cu echipa Pons Racing, la Jerez, in sesiunea de teste dedicata Formulei Renault 3.5, urmand sa se deplaseze apoi la Estoril, unde va evolua alaturi de cei de la Arden, in antrenamentele GP3.

"Sunt nerabdator sa revin la volan, iar ocazia de a pilota pentru Pons in testele oficiale World Series by Renault este una foarte importanta pentru mine. Sunt hotarat sa inteleg care sunt secretele monoposturilor din competitia care i-a promovat in ultimii ani in Formula 1 pe Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen sau Sebastian Vettel. Astept cu nerabdare sa incep colaborarea cu cei de la Pons si sunt convins ca pot fi rapid, desi am multe de invatat iar nivelul este foarte ridicat in Formula Renault 3.5", a declarat Visoiu.

Referitor la prezenta lui Robert Visoiu in echipa Pons, team managerul Emilio de Villota Jr. a declarat: "Pons Racing sunt incantati sa il aiba pe Robert in masina cu ocazia acestor teste. A reusit performante deosebite anul trecut in GP3, cand a fost de multe ori mai rapid decat coechipierii Sainz si Kvyat, iar asta demonstreaza talentul romanului. In plus a demonstrat de doua ori ca poate castiga curse. Faptul ca putem avea un pilot atat de bun la volanul masinii cu ocazia testelor de la Jerez va fi un avantaj pentru Pons Racing. Robert este cu siguranta un potential pilot de varf pentru Pons Racing si Seria Mondiala Renault".

Robert Visoiu va lua startul incepand cu joi in testele oficiale GP3 de la Estoril, competitia din antecamera Formulei 1 ramanand principala preocupare a romanului in sezonul 2014: "GP3 e locul in care vreau sa stralucesc in acest sezon. Continuitatea cu echipa Arden, cu monopostul din GP3 si cu structura campionatului imi dau incredere si speranta ca voi avea un an bun in aceasta competitie", a conchis Visoiu.

Ca o precizare importanta, Seria GP3 ramane singura competitie in care Robert Visoiu confirma prezenta in acest sezon, alaturi de cei de la Arden. Cu toate acestea, echipa manageriala a lui Robert Visoiu consulta posibilitatea unui program in Formula Renault 3.5.

Distribuie acest articol!