Un supermini Dacia, derivat din Renault Twingo 2?
17.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Publicatia germana Auto Bild lanseaza o noua ipoteza vizand viitorul supermini de la Dacia. Avand in vedere ca Renault tocmai a lansat noua generatie Twingo, publicatia germana sustine ca viitorul supermini de la Dacia va fi produs folosind platforma tehnica de la precedenta generatie Twingo.

In prezent, cel mai mic model din gama Dacia este Sandero. Este si cel mai vandut model Dacia, reusind sa se claseze in Top 10 modele vandute in Franta. In acelasi timp, este cel mai vandut model la persoane fizice, in Hexagon. Dacia ar putea oferi, asadar, un model ceva mai mic, dar si mai accesibil, care ar putea fi produs la uzina AvtoVAZ din Rusia!

Auto Bild sustine ca viitorul supermini low cost de la Dacia va fi cu 1.900 euro mai ieftin decat Sandero (cu ABS, ESP si airbag-uri), pentru a avea un pret de plecare in jur de 5.000 de euro si care ar putea ajunge pana la 8.500 de euro. Intrebarea, in acest caz, este daca in Europa exista o piata pentru un astfel de model si daca nu cumva potentialii clienti prefera, totusi, un Sandero, care pentru doar 1.900 de euro in plus ofera, totusi, mai mult spatiu…

Foto: Auto Plus, AutoBild.de

Distribuie acest articol!