BMW confirma: X7 va fi produs in SUA
01.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group se pregateste pentru a extinde capacitatea de productie a fabricii din Spartanburg, Carolina de Sud: “Pentru a raspunde cererii globale puternice pentru modelele noastre BMW X, urmeaza sa investim in total un miliard de dolari in fabrica noastra din Spartanburg, pana in 2016. Aceasta va duce la o crestere a capacitatii de productie cu 50%, la un total de 450.000 de automobile, de la un actual de 300.000,” a explicat Norbert Reithofer, presedintele Consiliului Director BMW AG, la aniversarea speciala de 20 de ani de proudctie BMW in SUA.

BMW X3, X5, X5 M, X6 si X6 M sunt modelele care au fost produse pana acum la Spartanburg, centrul de competenta BMW pentru modelele X. Ziua de vineri a marcat startul in productie a noului BMW X4. Norbert Reithofer a anuntat si extinderea familiei de modele BMW X: „Cu BMW X7 dezvoltam un nou model X de mari dimensiuni pe care il vom produce in fabrica nostra din USA pentru toate pietele din lume – aceasta arata inca o data angajamentul pentru Statele Unite.”

„BMW Group urmareste o crestere echilibrata pe toate pietele si continentele. Fabrica din Spartanbug este o componenta importanta in reteaua noastra actuala de 28 centre de asamblare din 13 tari. Are o contributie importanta intr-o crestere profitabila, echilibrata la nivel global”, a explicat Harald Kruger, membrul Consililului Director BMW AG responsabil pentru productie. ”Fabrica BMW din Spartanburg este cel mai bun exemplu al strategiei noastre <Productia urmeaza piata>. Statul Carolina de Sud ne-a sustinut ca un partner valoros si de incredere de-a lungul celor 20 de ani de implicare in regiune si a jucat un rol important in a face in USA a doua noastra casa”, a continuat Kruger.

Dezvoltarea fabricii va duce si la o crestere cu 10% a locurilor de munca pentru locatia din Statele Unite.”Extinderea locatiei va crea 800 locuri de munca noi, aducand totalul fortei de munca la 8.800”, a explicat Reithofer. „Va face din Spartanburg cea mai mare fabrica din reteaua noastra globala in ceea ce priveste capacitatea de productie”, a adaugat.

Conform unui studiu publicat de curand de Departamentul de Comert american, volumul total al fabricii BMW din Spartanburg este de 7,5 miliarde de dolari,  ceea ce face ca BMW Group sa fie cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite bazat pe cifra de exporturi excluzand NAFTA. Aproximativ 70% din modelel produse in Spartanburg sunt exportate de BMW in piete din intreaga lume.

De la startul productiei in 1994, Spartanburg a construit mai mult de 2,6 milioane de automobile pentru clientii BMW din intreaga lume. In acest moment sunt produse BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6 si X6 M si, in curand, o versiune BMW X5 plug-in hybrid va fi adaugata listei de modele produse. In 2013 au fost fabricate aici 297.326 automobile, cu o medie zilnica de aproximativ 1.100 unitati.

Distribuie acest articol!