Debut pe circuit pentru noul BMW M4 Coupe
02.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

In penultimul week-end al lunii martie a inceput sezonul 2014 al Campionatului Mondial MotoGP, iar BMW M GmbH, partener traditional al competitiei, este si de aceasta data alaturi de elita motociclismului viteza. Cel de-al 16-lea sezon in care BMW M este "Official Car of MotoGP" a inceput cu Grand Prix-ul Qatarului de la Doha. BMW se implica in MotoGP cu incepere din 1999 si furnizeaza flota de masini oficiale.

BMW M GmbH a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase modele ale anului pe circuit, in prima etapa MOTO GP, desfasurata pe Losail International Circuit. Aici, noul BMW M4 Coupe si-a facut debutul in calitate de Safety Car. Cel mai nou coupe de inalta performanta de la BMW M GmbH completeaza flota Safety Car pentru sezonul 2014 din MotoGP. Noul BMW M4 Coupe combina genele de motorsport cu versatilitatea de utilizare pe sosele – totul intr-un concept general plin de emotie. Motorul cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, a fost dezvoltat de la zero, iar conceptul de turatie ridicata ofera un cuplu maxim de 550 Nm, pe o plaja larga a turatiilor, in timp ce dezvolta o putere maxima de 431 CP. BMW M4 Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,1 secunde. Acest automobil a fost conceput pentru cel mai inalt nivel al dinamicii si pentru a fi utilizat pe circuitele din lumea intreaga. Acest lucru este dovedit de sistemul inovator de racire si de masa redusa a automobilului, aspect care a fost posibil datorita folosirii constante a materialelor ultrausoare. Asemenea tuturor masinilor safety car, BMW M4 Coupe a fost optimizat suplimentar de BMW M in dorinta de a asigura pozitia de lider in fata unor motociclete de curse. Pentru aceasta, tehnicienii din uzina BMW M au eliminat locurile din spate si au echipat automobilul cu scaune Recaro de curse, care includ si centuri de siguranta Schroth. Mai mult, componentele BMW M Performance sunt utilizate masiv in acest sezon, inclusiv sistemul de evacuare BMW M Performance din titan cu finisare in carbon, care este utilizat in premiera. Alte componente, precum spliterul fata BMW M Performance, difuzorul spate BMW M Performance si spoilerul spate BMW M Performance – toate realizate din carbon – optimizeaza proprietatile aerodinamice ale BMW M4 Coupe Safety Car. Luminile LED de pe sortul fata, luminile LED de pe acoperis si designul exclusiv permit ca automobilul de inalta performanta sa fie vazut ca un Safety Car veritabil.

In sezonul 2014 isi va face debutul ca safety car si noul BMW M3 Sedan. In total, flota de masini MotoGP a acestui an cuprinde cinci modele BMW M si M Performance. BMW M4 Coupe, BMW M3 si BMW M5 vor indeplini rolul de safety car. Oficialii de securitate vor rula pe circuit cu BMW M6 Coupe, in timp ce doua BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca masini medicale. In plus, BMW Motorrad pune la dispozitie doua versiuni noi BMW HP4 ca safety bikes. Anul acesta, o masina medicala va fi prezenta si la cursele din afara Europei, in dorinta de a garanta si mai multa siguranta pilotilor MotoGP.

Furnizarea flotei BMW M ramane obiectivul principal al parteneriatului cu Dorna Sports, dar sunt multe alte aspecte ale implicarii BMW M GmbH in etape de Grand Prix. Acestea includ BMW M Award, care va fi decernat pentru a 12-a oara in 2014. La finalul fiecarui sezon MotoGP, acest premiu este acordat pilotului cu cele mai bune rezultate in calificari. Castigatorul primeste un automobil BMW M exclusivist. Anul trecut, Marc Marquez – debutantul spaniol in MotoGP – a devenit cel mai tanar castigator din istoria BMW M Award. La finala sezonului ce a avut loc la Valencia (Spania), lui i-au fost inmanate cheile unui BMW M6 Coupe in nuanta Frozen Black Metallic, ca recunoastere a succesului sau. Anul acesta, pilotul cu cele mai bune performante in calificari poate privi cu incredere spre un nou moment de exceptie – totusi, modelul BMW M care va fi acordat nu va fi dezvaluit pana la startul sezonului european din MotoGP, la Jerez (Spania).

Distribuie acest articol!