Decapotabila CitiJet, masina de vis a ucenicilor Skoda
17.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

16 tineri ucenici ai Scolii Profesionale Skoda Auto si-au construit masina de vis: decapotabila sport Skoda CitiJet. Acest studiu este rezultatul proiectului Skoda Apprentice Car (Automobilul Ucenicilor Skoda). Premiera oficiala a acestui automobil dinamic, cu doua locuri, are loc la cea de-a 33-a Intalnire a Fanilor GTI, de la Worthersee, la sfarsitul lunii viitoare (28-31 mai).

Doua tinere doamne si 14 tineri domni au lucrat la acest proiect auto foarte personalizat, inca din luna noiembrie a anului 2013. Ucenicii au avut mana libera in ceea ce priveste creativitatea. Jozef Kaban, designerul sef al marcii Skoda, impreuna cu echipa sa, au oferit suportul necesar pe parcurs, iar proiectul se apropie de finalizare. Scena este pregatita pentru Skoda CitiJet, care isi va sarbatori premiera la sfarsitul lunii mai, cu ocazia Intalnirii Fanilor GTI.

Aceasta este prima data cand Skoda desfasoara un astfel de proiect al stagiarilor. Acesta a avut scopul de a incuraja creativitatea ucenicilor si de a le oferi experienta de a-si impune propriile idei si entuziasmul in procesul de design al unui automobil. “A fost fantastic sa putem observa cat de dedicati si pasionati au fost ucenicii nostri in timp ce lucrau la acest proiect,” declara Bohdan Wojnar, membru al Consiliului de Administratie Skoda, responsabil pentru resurse umane. “ Skoda CitiJet este un studiu auto emotional, care va atrage cu siguranta atentia vizitatorilor de la Worthersee".


Skoda CitiJet este o decapotabila pentru oras, dinamica si cu un design expresiv, care are la baza modelul Skoda Citigo. Exteriorul se remarca prin culoarea metalizata, uimitoare, albastra si alba, si prin jantele sport, din aliaj, cu diametrul de 16 inch si finisare albastra. De asemenea exista si un eleron confectionat manual, in partea din spate si un esapament impunator, cu doua terminatii. Sub capota poate fi gasit un motor 1.0 MPI pe benzina, care furnizeaza 55 kW (75 CP).

Interiorul sport este derivat din interiorul editiei speciale Skoda Citigo SPORT. Acesta include volanul cu trei spite, imbracat in piele cusuta cu ata rosie, precum si terminatia manetei de viteze si maneta pentru frana de parcare, de asemenea imbracate in piele. Tapiteria scaunelor si covorasele beneficiaza de materialul textil model Sports, iar panoul de instrumente este finisat in rosu si alb. In plus, a fost instalat un sistem de sunet special, cu o putere maxima de 300 de wati. Sistemul de iluminare de la interior, cu LED-uri albastre, raspunde chiar si la muzica redata.

Acest proiect al ucenicilor subliniaza angajamentul producatorului de automobile din Republica Ceha in vederea asigurarii calitatii inalte a formarii profesionale de la Skoda. La Skoda Auto Vocational School of Mechanical Engineering (Scoala Profesionala pentru Inginerie Mecanica Skoda Auto), tinerii parcurg un program de formare de trei sau patru ani, in  discipline tehnice, absolvind cu o diploma de ucenicie completa, sau echivalentul bacalaureatului. In prezent exista 13 programe de pregatire; cele mai populare cursuri de trei ani fiind cele pentru mecanici auto, electricieni auto si electricieni. Cele mai populare cursuri cu durata de patru ani sunt cele din domeniul logisticii industriale. Scoala profesionala ofera, de asemenea, si studii postuniversitare si la distanta.

Distribuie acest articol!