Fabrica din Cluj - record in "lumea Bosch"
24.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Fabrica Bosch din Cluj, a carei inaugurare oficiala a fost stabilita pentru data de 9 mai, a primit prima sa distinctie in „lumea Bosch”, fiind premiata la Reutlingen (Germania) pentru ca a fost construita si pusa in functiune in timp record. Astfel, fabrica Bosch din Cluj a fost recompensata intern de concernul german cu premiul „Automotive Electronics Speed Award“, pentru viteza ridicarii fabricii, munca in echipa si dedicarea aratata de angajatii Bosch in demararea acestei investitii pornita de la zero, de tip greenfield.

Echipa Bosch care a facut posibil acest record a fost formata din angajati din Romania (Bucuresti si Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franta (unitatea de productie din Mondville) si Ungaria (centrul Bosch din Hatvan). „Acest proiect ne da un exemplu impresionant despre cat de repede si cat de bine poate lucra o echipa internationala. Combinatia de cunostinte ale angajatilor din diferitele locatii si tari in care Bosch este prezent, alaturi de munca in echipa, coordonarea si comunicarea extrem de eficiente, au dus la obtinerea acestui record premiat de Bosch. Alegerea zilei de 9 mai pentru deschiderea noii noastre unitati de productie nu a fost intamplatoare – 9 mai este Ziua Europei, iar la construirea acestei noi locatii Bosch a lucrat o echipa internationala“, au afirmat reprezentantii companiei.

Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupa o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pana la inceputul anului 2014, 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Distribuie acest articol!