Formula 1, China: Mercedes si Hamilton, fara emotii!
20.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Britanicul Lewis Hamilton (McLaren) a dominat calificarile, desfasurate din nou pe pista uda. A fost a treia sesiune de calificari derulata pe ploaie, din cele patru disputate anul acesta. Top 10 pe grila de start a fost completat, in urmatoarea ordine, de Ricciardo, Vettel, Rosberg, Alonso, Massa, Bottas, Hulkenberg, Vergne si Grosjean.

Cursa din China a fost o noua ocazie pentru Mercedes sa-si demonstreze suprematia. Nico Rosberg, care este in continuare liderul pilotilor, a avut un start mai slab, cu probleme la telemetrie si un contact cu Bottas, insa a revenit fantastic in a doua parte, terminand al doilea. In schimb, Lewis Hamilton nu a avut nici cea mai mica emotie, reusind sa se impuna de o maniera categorica. Acesta este al treilea succes concecutiv pentru britanic, in timp ce Mercedes isi trece in cont cea de-a patra victorie din tot atatea curse disputate anul acesta.


De remarcat clasarea unui pilot Ferrari, Alonso, pe cea de-a treia treapta a podiumului. Este un reviriment pentru Scuderia, dupa ce Stefano Domenicali si-a dat demisia, fiind inlocuit cu Marco Mattiacci, presedinte si CEO al diviziei nord-americane Ferrari. In fine, campionul en titre Sebastian Vettel s-a clasat abia al cincilea, in spatele coechipierului sau de la Red Bull, Daniel Ricciardo.

In urma acestei curse, Rosberg pastreaza un avans fragil in ierarhia provizorie a pilotilor, in timp ce Mercedes este deja lider detasat in topul constructorilor.


Urmatoarea cursa este programata pe 11 mai, in Spania, la Barcelona. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in China, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP China 2014:

 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Fernando Alonso (Ferrari)
 4. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 6. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 7. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 8. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
10. Daniil Kvyat (STR-Renault)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 79 p.
2. Lewis Hamilton 75 p.
3. Fernando Alonso 41 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 154 p.
2. Red Bull Racing-Renault 57 p.
3. Force India-Mercedes 54 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!