Toyota recheama 6,58 millioane de automobile
15.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Rechemarile repetate in service, pentru remedieri, par sa fie un fiasco fara de sfarsit in cazul Toyota. Valuri dupa valuri, masinile care necesita remedieri sunt de ordinul milioanelor, iar problema pare sa devina ceva obisnuit pentru cel mai mare producator din industria auto mondiala.

Cea mai noua rechemare la nivel mondial a fost anuntata zilele trecute si vizeaza 6,58 milioane de automobile, care au diverse probleme tehnice la airbag-uri, directie, scaune sau stergatoare de parbriz. Este vorba de 27 de modele, cele mai multe fiind Corolla, Camry si Yaris. In Europa vor fi rechemate 770.000 de unitati, iar cele mai multe – peste doua milioane – vor fi in SUA.

Cele mai multe rechemari (3,5 milioane) sunt pentru posibile probleme la un cablu de activare a airbag-ului lateral sofer. Tot de ordinul milioanelor (2,3 milioane) sunt si automobilele rechemate pentru probleme la glisarea scaunelor din fata, care in cazuri rare poate duce la deplasarea necontrolata.

Chiar daca rechemarile de anul acesta ating o cifra totala impresionanta (6,58 millioane de unitati), ea nu depaseste actiunea de rechemare din 2012, care a totalizat 7,5 milioane de automobile. Totodata, trebuie precizat ca rechemarile de acum sunt preventive si nu s-a inregistrat niciun accident provocat de aceste probleme.

Distribuie acest articol!