VW New Midsize Coupe - atac la Mercedes CLA
23.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Alaturi de noua versiune facelift a SUV-ului Touareg si varianta extrema Golf R 400, Volkswagen a venit anul acesta, la Salonul de la Beijing, si cu un interesant studiu de coupe cu 4 usi. Este o surpriza a ultimelor zile, insa despre intentia VW de a lansa un coupe compact cu 4 usi se stie deja de ceva vreme.

Poarta numele de New Midsize Coupe (NMC) si prefigureaza o berlina sportiva care ar putea fi pozitionata in gama intre Jetta si Passat. S-ar putea numi Jetta CC sau Golf CC – greu de ghicit pentru moment. Cert este ca va fi un concurent pentru Mercedes CLA, primul model din aceasta noua nisa, a coupe-urilor compacte cu 4 usi.


Ca aspect, NMC poate fi descris pe scurt astfel: fata de Jetta si spate de Passat, cu dimensiuni intre cele doua. New Midsize Coupe combina cele doua categorii, folosind platforma modulara MQB, de la Golf. Interesant este ca VW foloseste termenul de Coupe la acest concept, spre deosebire de Audi, care pentru sedanul A3 a evitat aceasta denumire, cu toate ca sedanul sau este, ca stil, mai apropiat de un coupe cu 4 usi. In schimb, unul din atuurile lui Volkswagen va fi volumul portbagajului, de 500 litri, fata de doar 470 la Mercedes CLA, respectiv 425 la A3 sedan.


VW New Midsize Coupe dispune de un motor de 2.0 litri TSI, de 220 CP, cuplat la o transmisie automata cu dublu ambreiaj DSG. Accelereaza 0-100 km/ora in 6,5 secunde si atinge viteza maxima de 244 km/ora. Consumul mediu declarat este de 6,4 litri/100 km.

Distribuie acest articol!