BMW Vision Gran Turismo, pentru lumea virtuala
16.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Un nou automobil virtual de curse, BMW Vision Gran Turismo, ajunge pe circuite in Gran Turismo 6, renumitul joc de curse disponibil exclusiv PlayStation3. Modelul de curse, creat de BMW Group Design, este echipat cu un motor de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, dezvoltat de BMW M GmbH, care promite o performanta maxima de 404 kW/549 CP, tururi rapide si un nivel optim al manevrabilitati si al controlului. "Dezvoltarea BMW Vision Gran Turismo combina experienta pe care am dobandit-o de-a lungul anilor in motorsport cu semnatura BMW Design. Masina de curse anticipeaza tendintele viitoare din curse si permite fanilor jocurilor sa experimenteze si mai mult calitatea BMW in competitii", declara Andreas-Christoph Hofmann, vicepresedinte Brand Communication BMW, BMW i, BMW M. Incepand de joi, 15 mai 2014, vizitatorii BMW Welt din Munchen au posibilitatea de a concura pe circuitele virtuale cu BMW Vision Gran Turismo in cadrul expozitiei BMW M. Pe langa consolele PlayStation3 pentru jocuri, va fi disponibil si un scaun de curse special – cu un monitor format din trei ecrane -, ceea ce va face ca experienta sa fie si mai captivanta, iar jucatorul sa aiba impresia ca piloteaza automobilul in lumea reala. Este vorba de un concept car virtual, fara corespondent direct in lumea reala, construit exclusiv pentru experienta PlayStation.

Urmand traditia turismelor BMW de succes din anii 70, echipa de design BMW a creat un model de curse fara compromisuri pentru era moderna. Datorita proportiilor alungite si siluetei dinamice, BMW Vision Gran Turismo da impresia de viteza chiar si atunci cand stationeaza. Spoilerele fata si spate asigura forta de apasare optima, in timp ce elementele de canalizare a debitului de aer reduc atat rezistenta aerodinamica, cat si masa totala a automobilului prin utilizarea fibrei de carbon. Finisarea in culorile BMW M urmareste debitul de aer. Karim Habib, director de design BMW, a declarat: "BMW Vision Gran Turismo reprezinta sportivitatea si dinamica BMW in cea mai pura forma. Inseamna automobilul care a fost conceput si realizat cu maxima precizie pentru a concura si a castiga".


Tehnologia din BMW Vision Gran Turismo este la fel de impresionanta ca si designul fara compromisuri. Motorul puternic – de 3,0 litri, cu sase cilindri in linie si tehnologie M TwinPower Turbo – furnizeaza o putere maxima de 404 kW/549 CP intre 6.200 si 7.300 rpm. Cuplul maxim de 680 Nm este dezvoltat la doar 1.900 rpm. O transmisie secventiala cu sase trepte, operata prin intermediul clapetelor de schimbare a vitezelor de pe volan, distribuie puterea motorului catre puntea spate. Caracteristicile remarcabile de performanta ale BMW Vision Gran Turismo, automobil care cantareste doar 1.180 kg, include o distributie perfecta a maselor 50:50.

Jocul video Gran Turismo, lansat in premiera in 1998, este un simulator de curse ce a castigat numeroase premii. Seria este unul dintre cele mai mari jocuri virtuale de curse din lume si cea mai de succes franciza PlayStation. Jocul este caracterizat de gama larga de optiuni realiste pentru circuit si de imagini HD ce par autentice. Conform Sony Computer Entertainment, seria completa a fost vanduta in peste 70 de milioane de jocuri in mai bine de 100 de tari.

Distribuie acest articol!