Ferrari promite cate o noutate in fiecare an
09.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

In planul pentru urmatorii 5 ani, Ferrari si-a stabilit lansarea a cate unei noutati in fiecare an, insa fara ca productia anuala sa depaseasca 7.000 de unitati. Planul de actiune a fost prezentat de catre administratorul delegat Sergio Marchionne, in cadrul conferintei anuale a grupului FIAT Chrysler Automobiles (FCA), desfasurata saptamana aceasta.

Marchionne nu a dat niciun detaliu, pastrand o discretie totala asupra modelelor ce urmeaza sa fie lansate. Oricum, punctul de plecare il constituie gama actuala, cu motoarele V8 (pe 458 Italia, 458 Speciale, 458 Spider si California T) si V12 (pe FF si F12berlinetta). Ferrari a anuntat ca durata de viata a fiecarui model este de patru ani, dupa care este prevazuta versiunea M (Modificata), o evolutie pentru inca patru ani.

Ferrari a mai anuntat ca va continua sa produca serii foarte speciale, destinate celor mai bogati clienti ai sai. Este vorba de exemplare produse in seriile speciale Atelier, Tailor Made si One-Off, asupra carora Ferrari va continua sa puna accentul.

In fine, Sergio Marchionne a reafirmat hotararea marcii de a nu trece peste bariera celor 7.000 de unitati produse anual, pentru a-si pastrat nealterat caracterul exclusivist. Decizia este oarecum surprinzatoare, avand in vedere clientii tot mai numerosi din aceasta categorie si capacitatea de productie Ferrari ce poate ajunge usor pana la 10.000 de unitati pe an.

Distribuie acest articol!