Skoda Citigo, la cota 100.000
28.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

La fabrica Volkswagen din Bratislava a iesit de pe linia de productie Skoda Citigo cu numarul 100.000. Primul automobil de oras al marcii a fost lansat la finalul anului 2011 si s-a bucurat inca din acel moment de o prezenta de succes pe piata. Modelul incanta prin spatiul interior generos, solutiile inteligente, consumul redus de carburant, nivelul ridicat de siguranta, manevrabilitatea perfecta, designul curat si valoarea ridicata. 2013 a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 51 de procente.

Skoda Citigo este automobilul de oras perfect: compact, dar in acelasi timp spatios, economic si agil, atractiv, sigur si inteligent. Aceasta combinatie a fost primita foarte bine de catre clienti: in 2013, vanzarile acestor masini mici si sprintene au crescut cu un solid 51%, ajungand la 45.000 de automobile.

Cu dimensiunile sale compacte (3,56 m lungime, 1,64 m latime si 1,48 m inaltime), Skoda Citigo ofera manevrabilitate perfecta. In acelasi timp, modelul impresioneaza prin spatiul interior bine structurat, care este atat de tipic pentru automobilele Skoda.

Numeroase concepte inteligente fac din Citigo un adevarat automobil Simply Clever. Cu diverse compartimente de depozitare si plase, carlige, precum si un portbagaj spatios, acest automobil este extrem de practic. Si exceptional de sigur: Citigo este primul automobil din segmentul supermini care, impreuna cu modelele similare din cadrul Grupului Volkswagen, a primit cel mai bun calificativ posibil, de 5 stele, la testele de impact Euro NCAP.

Skoda Citigo este in plus unul dintre cele mai ecologice automobile de oras de pe piata. Dispune de un motor 1.0 MPI cu trei cilindri, care furnizeaza 60 sau 75 CP. Fiecare versiune de motorizare poate fi cuplata fie la o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, fie la una automatizata ASG. Modelul 1.0 MPI Citigo Green tec are un consum mixt de numai 4,1 l/100 km si emite numai 95 g CO2 pe km.

Din luna octombrie 2012, automobilul de oras este disponibil si cu un motor CNG (pe gaz natural lichefiat). Skoda Citigo G-TEC utilizeaza doar 4,4 mc (2,9 kg) de CNG pentru 100 km, cu emisii de CO2 de numai 79 g/km. Aceasta face ca Citigo G-TEC sa fie cel mai ecologic automobil Skoda disponibil. Pana acum, Skoda a livrat in total peste 1.900 de automobile catre clienti, dintre care 1.300 au fost comercializate doar in 2013. Anul trecut, o calatorie record a reusit sa ridice prestigiul modelului Citigo G-TEC: intr-un interval de 5 zile, campionul la economia de combustibil, austriacul Gerhard Plattner, a condus la un consum mediu de carburant de 2,39 kg CNG/100 km, de la Vicenza (Italia) la Stockholm (Suedia).

La inceputul lunii mai, producatorul de automobile din Republica Ceha a introdus o editie sportiva si cu puternica incarcatura emoţionala a modelului Citigo. Skoda Citigo Monte Carlo a fost lansata cu un design atragator, de raliu, cu multe detalii sport. Printre altele, aceasta dispune de suspensii sport coborate, jante din aliaj de 16 inch, proiectoare de ceata integrate in bara din fata, o grila a radiatorului neagra, difuzor de aer integrat in panoul din spate si bara spate. Interiorul se inscrie in aceeasi tema, dispunand de un volan sport cu 3 spite, tapiterie neagra pe plafon, finisare neagra a interiorului si tapiterie pentru scaune cu design Monte Carlo.

Distribuie acest articol!