Spectacol total la prima etapa de karting
28.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Prima etapa din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Romana de Karting (FRK), a confirmat ca si in 2014 va fi un sezon extrem de disputat la toate clasele. Programata in week-end-ul trecut pe circuitul de karting de la Targu Secuiesc, prima etapa a sezonului a fost marcata de lupte aprinse la fiecare din cele cinci clase din programul evenimentului. “Sunt incantat ca am avut parte de un spectacol total in toate cursele. Au fost depasiri spectaculoase, rasturnari de situatii si curse foarte echilibrate. Avem si in acest an la start echipe puternice si piloti foarte buni care vor face spectacol etape de  etapa”, a spus Lucian Stefan, presedintele FRK.

In premiera, incepand cu sezonul 2014 s-a format si clasa Promo BB dedicata copiilor cu varste intre 5 si 6 ani, si inca de la prima etapa s-au inscris sase piloti. In calificarile de sambata, Rares Vladareanu (BRT) a fost cel mai rapid, urmat de Eric Enache (Tomis Kart) si Darius Babaioana (Transkart Racing). In cele doua manse finale lupta a fost extrem de disputata, pilotul echipei BRT, Rares Vladareanu, reusind sa se impuna de fiecare data, devenind astfel primul castigator al clasei Promo BB. Podiumul a fost completat de pilotii echipei Tomis Kart Eric Enache si Mario Simionescu.

La clasa Pufo, dedicata pilotilor cu varste intre 6 si 8 ani, lupta pentru victorie s-a dat intre pilotii echipelor Real Racing si JMS Performance. In calificari Alex Iancu (Real Racing) a fost cel mai rapid, urmat de Matia Curuia (JMS Performance) si Vlad Ceanga (Real Racing). Situatia a ramas identica si dupa cele doua manse finale de duminica in care Alex Iancu s-a impus de fiecare data.

Clasa Mini, dedicata pilotilor cu varste intre 9 si 12 ani, a fost dominata de pilotii echipei Real Racing. Doar in calificarile de sambata, Andrei Carcea, pilotul echipei BRT, a terminat pe trei, in timp ce pilotii Real Racing, Kristopher Schlett si Andrei Ponta au terminat pe primele doua locuri.  In mansele finale lupta pentru podium s-a dat exclusiv intre pilotii Real Racing. Dupa doua curse spectaculoase Kristopher Schlett si-a asigurat victoria in prima etapa a sezonului, fiind urmat de Andrei Ponta si Andrei Margarit.

Si la clasa KFJ, dedicata pilotilor cu varste intre 13 si 14 ani, lupta pentru primele trei locuri a fost una extrem de disputata pe tot parcursul etapei. In calificarile de sambata Andrei Vajda (Go Kart Team) a fost cel mai rapid, urmat de Alexandru Dina (JMS Performance) si Vasile Daniel (BRT). Dupa mansele finale de duminica, Alexandru Dina si-a pastrat prima pozitie, iar Vasile Daniel a urcat pe locul secund, pilotul BRT incheind ambele manse pe pozitia a doua. Podiumul clasei a fost completat de Nicholas Pascu (CSSK).

La clasa regina KZ2, pilotii echipei JMS Performance si-au asigurat suprematia inca din calificarile de sambata. Opran Aldrin a fost cel mai rapid in calificari, urmat de Mihnea Stefan si Viktor Stefan (CSSK). In mansele finale de duminica, Mihnea Stefan a fost mai rapid si a reusit sa se impuna in prima etapa a sezonului, urmat de Opran Aldrin, colegul sau de echipa. Podiumul clasei KZ2 a fost completat de Viktor Stefan.

La echipe lupta pentru primele trei locuri s-a dat intre JMS Performance, Trans Kart, Skat Kart, Real Racing si Tomis Kart. In final, Real Racing s-a impus cu un total de 105 puncte, urmata de JMS Performance cu 83 puncte si Skat Kart cu 48 puncte. Pe locul patru s-a clasat Tomis Kart cu 23 de puncte, iar pe 5 a fost echipa Trans Kart cu 22 de puncte.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit este programata pe circuitul din Bacau, in week-end-ul 21-22 iunie.

Distribuie acest articol!