Un BMW M4 Coupe special - Safety Car in DTM
07.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

In sezonul 2014 din DTM, BMW Motorsport are opt modele BMW M4 DTM, dar este reprezentat si de noul automobil din fruntea grilei, bazat pe modelul de serie BMW M4: BMW M4 Coupe DTM Safety Car. Acesta se alatura BMW M6 Safety Car pentru Moto GP in gama de automobile care regleaza tempoul pe circuitele din intreaga lume.

Noul BMW M4 Coupe isi va face debutul ca safety car cu ocazia cursei de la Nurburgring (Germania), care va avea loc pe 17 august 2014. BMW M4 Coupe combina genele din motorsport cu calitatile utilizarii pe drumuri publice, totul intr-un concept plin de emotie si bine echilibrat. Motorul complet nou – cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo si caracteristici de a urca in turatii – dezvolta 431 CP si genereaza un cuplu maxim de 550 Nm pe un interval larg al turatiilor. Aceasta permite ca BMW M4 Coupe sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4,1 secunde.

Pentru a conduce in siguranta cele 23 de modele DTM pe circuit, modelul Safety Car trebuie sa demonstreze sportivitatea suprema. Un sistem de propulsie puternic, un sasiu de inalta performanta si o manevrabilitate perfecta in orice conditii meteo sunt cerinte obligatorii. In consecinta, BMW M4 Coupe cu numeroase componente BMW M Performance se afla la nivel maxim in numeroase sectiuni – si este mult mai usor datorita designului ultrausor inteligent. Puterea BMW M4 Coupe DTM Safety Car este generata de motorul cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo si capacitatea de a urca in turatii.

Inca din iarna anului 2013, o echipa de angajati BMW M a inceput munca de transformare a modelului coupe, care deja era impresionant, intr-un safety car capabil sa preia rolul de lider in DTM. Versiunea de baza a fost asamblata la uzina BMW din Munchen. De acolo, BMW M4 Coupe a fost trimis la uzina BMW M din Garching, unde asamblarea si modificarile au fost continuate manual. Acestea au inclus indepartarea de catre tehnicieni a scaunelor din spate si instalarea celulei de siguranta si a scaunelor sport Recaro cu centuri de siguranta Schroth necesare unui safety car. In plus, automobilul a fost echipat cu proiectoare LED in bara fata, sistem de comunicare radio, lumini LED pe acoperis si un design special.

Peste toate acestea a fost utilizarea vasta a componentelor BMW M Performance – de la sistemul de amortizare a evacuarii, spliterul fata, grila radiatorului de culoare neagra, capacele oglinzilor retrovizoare, panoul cu comutatoare si spoilerul spate pana la difuzorul spate, tehnicienii au pregatit BMW M4 Coupe pentru aparitiile sale pe circuit. Pentru realizarea tuturor modificarilor au fost necesare aproximativ doua luni. Componentele BMW M Performance montate au dovedit cat de atractive sunt aceste componente, care sunt disponibile pentru toti clientii BMW.

Distribuie acest articol!