Bosch isi extinde fabrica din Bursa
23.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch isi extinde prezenta in Turcia. Pana in anul 2015, furnizorul global de tehnologie si servicii va investi aproximativ 300 de milioane de euro in extinderea locatiei sale existente din Bursa, la 90 km sud de Istanbul. Pana la sfarsitul acestui an, Bosch intentioneaza sa creeze aproximativ 500 de noi locuri de munca. Fabrica Bosch din Bursa a fost deja recunoscuta de mai multe ori pentru calitatea remarcabila a produselor fabricate aici. Printre altele, a primit deja de doua ori premiul Cea mai buna companie din Europa din partea EFQM (Fundatia Europeana pentru Calitatea Managementului). In noua hala de productie vor fi fabricate injectoare de inalta presiune pentru autoturismele diesel de pasageri, destinate in primul rand fabricantilor auto europeni.

"Prin aceasta investitie, Bosch isi demonstreaza increderea in locatia din Bursa, care este caracterizata prin dedicarea asociatilor sai si prin calitatea remarcabila a operatiunilor sale", a declarat Steven Young, reprezentantul Grupului Bosch in Turcia, la deschiderea noii unitati de productie.


Noua sala de 6.000 mp va gazdui productia injectorului Diesel CRI2-20, care poate injecta combustibil la presiuni de pana la 2.000 bar. Presiunea  generata este echivalenta cu aceea pe care un elefant ar exercita-o stand pe o unghie. Presiunea mai mare reduce emisiile, precum si consumul de combustibil. Acest lucru permite indeplinirea cerintelor mai stricte ale standardelor de emisii Euro 6, care intra in vigoare din septembrie 2014 pentru toate vehiculele noi vandute in Uniunea Europeana. Din 2016, aceste standarde de emisii echivalente se vor aplica si in Turcia.

Bosch furnizeaza deja injectoarele fabricate in Bursa catre un sfert din toate masinile cu sisteme diesel produse in Europa. In plus, produse cum ar fi sistemele de injectie pe benzina si componentele pentru tehnologia drive & control sunt fabricate la locatia din Bursa.

Bosch este prezent in Turcia din anul 1910. Toate cele patru sectoare de activitate Bosch – tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si energie si echipamente pentru constructii – au operatiuni in tara. Prima fabrica Bosch din Turcia a fost in Bursa, unde productia de componente de injectie diesel a fost lansata in 1973. De atunci, fabrica a fost extinsa de mai multe ori, iar suprafata ocupata de operatiunile sale de productie a crescut la mai mult de 200.000 mp. Astazi, Bosch este prezent in opt locatii din Turcia. In 2013, compania a generat vanzari de 510 milioane de euro pe piata locala, cu o forta de munca de aproximativ 8.200 de angajati. Incluzand toate exporturile, in special in tarile UE si Asia, grupul Bosch din Turcia a inregistrat vanzari de trei miliarde de euro in 2013.

Distribuie acest articol!