Dacia, printre cele mai rentabile automobile
30.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca nu toata lumea tine cont de acest aspect atunci cand achizitioneaza un automobil, valoarea reziduala cantareste mult, atunci cand se calculeaza costurile de exploatare ale unui automobil. Conform unui studiu efectuat de consultantul german BF Forecast, o alegere inteleapta ar trebui facuta (si) prin prisma pastrarii valorii in timp, pentru ca astfel proprietarii de automobile ar fi scutiti de pierderi deseori nebanuite!

A cumpara un automobil mai ieftin nu inseamna neaparat a face o economie de bani! Uneori, deprecierea in timp poate fi mai mare decat la un automobil mai scump, astfel incat economia facuta la achizitie sa fie anulata de pretul mai mic de revanzare.


Cei de la cabinetul german de consultanta BF Forecast au publicat recent o lista cu cele mai rentabile automobile noi, pe clase. In tabelul de mai sus se poate vedea, pe langa pretul de achizite, valoarea medie a automobilului calculata dupa patru ani de utilizare. Marea surpriza o constituie Dacia, care se regaseste in acest tabel cu nu mai putin de patru modele – de fapt, cu toate modelele reprezentative din gama!

Cele mai mici pierderi sunt in dreptul modelelor Dacia Sandero (3.204 euro) si Logan (3.755 euro). La polul opus se afla limuzina Mercedes Clasa S 350 Bluetec: intre pretul de achizitie de 80.920 euro si valoarea reziduala de 39.246 euro, pierderea in patru ani este de 41.674 euro. Altfel spus, echivalentul a sase exemplare Dacia Sandero noi! Chiar si asa, Mercedes Clasa S 350 Bluetec este varianta cea mai "rentabila" in clasa limuzinelor de mari dimensiuni!

 

Distribuie acest articol!