Nissan Concept 2020 - o privire spre viitor
18.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Acest concept virtual de supercar, destinat jocului video PS3 Gran Turismo 6, prefigureaza viitoarele vehicule sportive ale marcii nipone. Realizat in cadrul proiectului Vision Gran Turismo, prototipul nu este doar un simplu studiu de stil, ci prezinta viziunea constructorului in privinta viitoarelor modele de inalta performanta. Ramane de vazut daca unele elemente de design prezente pe acest concept se vor regasi si la viitorul Nissan GT-R, asteptat pentru 2016.


Desenat de o echipa tanara din cadrul sudioului de design Nissan din Londra, cu sprijinul celor din centrul tehnic japonez de la Atsugi, Nissan Concept 2020 este un coupe cu 2+2 locuri. Cu forme angulare si prize de aer de mari dimensiuni, caroseria are un look agresiv si futurist.

Grupurile optice amintesc de GT-R, dar alura joasa, inclinarea parbrizului si pavilionul plonjat spre spate apropie acest concept de un GT autentic si lasa in urma mostenirea Skyline, sedanul din care a fost inspirat GT-R.


Caracteristicile tehnice si performantele masinii nu sunt cunoscute, insa cei care le vor cunoaste cu adevarat sunt cei care vor pilota Nissan Concept 2020 in jocul video GT6. De altfel, intre Nissan si Polyphony Digital, dezvoltatorul jocului Gran Turismo, exista o legatura speciala. Modelele Nissan sunt cele mai prezente in jocurile cu licenta Polyphony. Mai mult, compania producatoare de jocuri video a si colaborat la dezvoltarea unor modele Nissan. De pilda, interfata coputerului de bord de la actualul Nissan GT-R este creatia celor de la Polyphony.

Distribuie acest articol!