Primul SUV SEAT va fi produs de Skoda
15.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul SUV SEAT, primul din istoria marcii iberice, va fi produs in… Cehia, la uzina Skoda de la Kvasiny. Versiunea de serie va fi inspirata de conceptul IBX (foto), prezentat de SEAT in urma cu trei ani.

Informatia referitoare la locul in care se va asambla viitorul SUV a fost publicata de revista Autocar. In fabrica Skoda de la Kvasiny se produc in prezent modelele Skoda Superb si Roomster. Noul venit in gama SEAT va beneficia de platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen si va avea arhitectura unui crossover compact.

Se pare ca fabrica de la Kvasiny se va specializa pe productia de modele pe platforma MQB, precum viitorul Yeti, dar si pe modele de dimensiuni mai mari, ca viitorul SUV Skoda cu 7 locuri si a treia generatie Superb. Pe de alta aprte, costurile din Cehia sunt mai reduse – forta de munca este de doua ori mai ieftina decat in Spania si de trei ori fata de Germania. In plus, se pare ca la Kvasiny exista mai mult spatiu disponibil, dupa ce Skoda a renuntat la proiectul unui monovolum cu 7 locuri.

Din perspectiva marcii SEAT, acest SUV ar trebui sa fie al doilea model, dupa Leon, care sa contribuie la relansarea marcii. Reamintim, SEAT este singurul constructor din grupul Volkswagen a carui balanta financiara este negativa.

Distribuie acest articol!