Raliul Moldovei readuce motorsportul in centrul Onestiului
12.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa exact un deceniu, Campionatul National de Raliuri revine in Municipiul Onesti cu ocazia desfasurarii celei de-a patra editii a Raliului Moldovei, programata in perioada 25-26 iulie. Acum, in 2014, pe un circuit stradal in centrul orasului, se va concura in cadrul unei superspeciale, o proba spectacol din programul Raliului Moldovei, organizata spre deliciul publicului.

Odata cu terminarea Danube Delta Rally, organizatorul Raliului Moldovei, Adrian Raspopa, a demarat ultimele pregatiri pentru pregatirea etapei de casa, competitie pe care a organizat-o in ultimii trei ani. „Am vizionat probele speciale pe care le avem in plan anul acesta si toate arata foarte bine dupa trecerea iernii peste ele. Am inceput deja lucrarile de reparatie pentru proba regina de la Moinesti, unde, asa cum i-am obisnuit pe colegii din campionat, in fiecare an am avut o suprafata cat mai buna de concurs. La fel ca la editiile trecute, acest lucru nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul companiei Petrom, in a carei administrare se afla proba in lungime de 26 km. Pe finalul acestei speciale, unde exista un extraordinar amfiteatru natural, ne-am propus anul acesta impreuna cu autoritatile locale din Moinesti si domnul primar Viorel Ilie sa organizam o serbare campeneasca pentru spectatori, luand in calcul distanta foarte mica fata de oras”, a declarat Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei.

Dupa Bacau si Moinesti, Raliul Moldovei va poposi anul acesta si in centrul Onestiului, acolo unde va avea loc o superspeciala. „Planul de securitate anul acesta va fi putin mai dificil, avand in vedere faptul ce pentru superspeciala din Onesti va trebui sa securizam aproape jumatate din centrul orasului. Din fericire, in orasul meu natal vom beneficia de tot sprijinul autoritatilor de aici, care isi vor da concursul pentru a fi gazde primitoare, mai ales ca onestenii sunt familiarizati cu etapele de raliu din perioada Rafo”, a mai adaugat Adrian Raspopa.

Distribuie acest articol!