Surprize si confirmari in etapa a doua la karting
25.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2014 din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit a continuat in week-end-ul trecut cu etapa a doua, programata pe circuitul Speed Park din Bacau. Organizat de Federatia Romania de Karting, Campionatul National mai include inca patru etape programate la Bucuresti (19-20 iulie), Targu Secuiesc (2-3 august), Targu Secuiesc (13-14 septembrie) si Bacau (27-28 septembrie).

La clasa Promo BB, o clasa introdusa in premiera si dedicata copiilor intre 5 si 7 ani, Eric Enache (Tomis Kart) a fost cel mai rapid in calificari, fiind urmat de Rares Vladareanu (BRT), castigatorul primei etape a sezonului, si David Kiss (CSSK). Si in cursele de duminica, Eric Enache si Rares Vladareanu au fost pilotii care s-au luptat pentru prima pozitie, victoria revenindu-i in final lui Eric Enache, dupa o lupta extrem de spectaculoasa. Podiumul clasei a fost completat de Mario Simionescu, echipa Tomis Kart avand astfel doi piloti pe podium. Tot in acest weekend, la clasa Promo BB si-a facut debutul si Denisa-Andreea Muresan, care a terminat competitia pe locul 7.

Lupta de la clasa Pufo a fost extrem de disputata intre pilotii Real Racing, Alexandru Iancu si Vlad Ceanga, si pilotul JMS Performance, Matia Curuia.  Sambata, in mansele de calificare, Matia Curuia a fost cel mai rapid, dar in cele doua curse de duminica a pierdut duelul cu Alex Iancu, pilot aflat la a doua victorie consecutiva in acest sezon. La fel ca in prima etapa de la Targu Secuiesc, Vlad Ceanga (Real Racing) a terminat pe pozitia a treia.

La clasa Mini, Kirstopher Schlett, Andrei Ponta si Andrei Carcea (BRT) au fost pilotii care s-au luptat pentru primele trei pozitii. Andrei Ponta (Real Racing) a fost cel mai rapid in calificari, urmat de Andrei Carcea si Kristopher Schlett (Real Racing). Intre pilotii Real Racing s-a dat o lupta spectaculoasa in fiecare tur din cele doua manse, dar in final Kristopher Schlett a reusit sa se impuna, podiumul clasei fiind completat de Andrei Carcea si Andrei Ponta.

SI la clasa KFJ a fost o lupta in trei pentru victorie. Andrei Vajda (GO KART Team), liderul dupa prima etapa a sezonului, a fost cel mai rapid in antrenamente si in calificari. In cele doua manse de duminica s-a impus insa pilotul echipei JMS Performance, Alexandru Dina (foto, numarul 2 de concurs), urmat de Daniel Vasile (BRT) si Andrei Vajda.

La clasa KZ2, lupta pentru prima pozitie a fost una extrem de disputata. Andrea Raimondi (BRT), 42 de ani, a demonstrat ca poate sa tina pasul fara probleme cu pilotii mai tineri si a fost cel mai rapid in calificari. Din pacate, duminica, Raimondi nu a adunat niciun punct, fiind nevoit sa abandoneze in urma unui incident de cursa. Mihnea Stefan (JMS Performance), castigatorul primei etape, a fost exclus din prima mansa pentru greutate neconforma si nu a mai avut nicio sansa la victorie, etapa fiind castigata de Eduard Barloiu (Real Racing), urmat de Viktor Stefan (CSSK), campionul din 2013, si Aldrin Opran (JMS Performance).

Etapa a treia din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, competitie organizata de Federatia Romana de Karting, este programata in weekendul 19-20 iulie, pe circuitul AMCKart din Bucuresti.

Foto: Tache Foto

Distribuie acest articol!