VW pregateste o cutie DSG cu 10 trepte si un 2.0 TDI biturbo
27.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen lucreaza la o noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG, care va avea 10 rapoarte. Aceasta, alaturi de noua generatie Passat si un nou motor 2.0 TDI biturbo, vor fi noutatile majore ale constructorului german in viitorul pe termen scurt. Informatiile au fost furnizate chiar de catre seful diviziei de cercetare si dezvoltare de la Volkswagen, care a vorbit pe aceasta tema recent, intr-o reuniune publica.

In cadrul unui simpozion anual desfasurat in Austria, Hans-Jakob Neusser, cel care coordoneaza activitatea de cercetare si dezvoltare de la VW, a dat cateva detalii referitoare la noutatile iminente ale firmei din Wolfsburg. Noua cutie DSG cu 10 trepte este conceputa pentru motoarele cu un cuplu de pana la 500 Nm. Ea va inlocui actuala generatie DSC cu 6 trepte si va contribui la reducerea consumului de carburant cu 15-20%, pana in 2020. Va putea fi asociata atat cu motoarele longitudinale, cat si cu cele transversale si va fi disponibila pentru intreaga gama VW.

Cat despre noul motor de 2.0 litri TDI biturbo in 4 cilindri, acesta va avea 235 CP si va fi inaugurat pe noul Passat, asteptat sa apara in ultima parte a acestui an. Se pare ca, astfel, se va renunta la motorul V6 de 3.0 litri TDI, a carui noua evolutie, de 272 CP, a fost anuntata, de asemenea, de catre Audi.

Distribuie acest articol!