Android la bordul automobilelor, prin Open Automotive Alliance

14 iulie 2014Open Automotive Alliance (OAA) a fost constituita la inceputul anului 2014, de catre companii din domeniile tehnologie si auto. Obiectivul consta in asigurarea unor forme atractive si sigure de integrare a dispozitivelor cu Android in automobil. Android este un sistem de operare cu raspandire larga la nivel mondial, utilizat pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, netbook-uri si tablete.

Membrii fondatori Open Automotive Alliance sunt concernul din domeniul internetului Google, o serie de companii auto si producatorul de cipuri Nvidia. Platforma comuna are scopul de a concepe posibilitati sigure si intuitive de utilizare a tehnologiilor mobile si a serviciilor on-line pe baza de Android, la bordul automobilelor.

Iata companiile care fac parte in prezent din Open Automotive Alliance: Alpine, Audi, Bentley, Clarion, CloudCar, Delphi, FIAT Chrysler, Ford, Freescale, Fujitsu Ten, Harman, Infiniti, JVC Kenwood, LG, Maserati, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Panasonic, Parrot, Pioneer, Renault, Renesas, SEAT, Skoda, Subaru, Suzuki, Symphony Teleca, Volkswagen, Volvo.