Android la bordul automobilelor, prin Open Automotive Alliance
14.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Open Automotive Alliance (OAA) a fost constituita la inceputul anului 2014, de catre companii din domeniile tehnologie si auto. Obiectivul consta in asigurarea unor forme atractive si sigure de integrare a dispozitivelor cu Android in automobil. Android este un sistem de operare cu raspandire larga la nivel mondial, utilizat pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, netbook-uri si tablete.

Membrii fondatori Open Automotive Alliance sunt concernul din domeniul internetului Google, o serie de companii auto si producatorul de cipuri Nvidia. Platforma comuna are scopul de a concepe posibilitati sigure si intuitive de utilizare a tehnologiilor mobile si a serviciilor on-line pe baza de Android, la bordul automobilelor.

Iata companiile care fac parte in prezent din Open Automotive Alliance: Alpine, Audi, Bentley, Clarion, CloudCar, Delphi, FIAT Chrysler, Ford, Freescale, Fujitsu Ten, Harman, Infiniti, JVC Kenwood, LG, Maserati, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Panasonic, Parrot, Pioneer, Renault, Renesas, SEAT, Skoda, Subaru, Suzuki, Symphony Teleca, Volkswagen, Volvo.

Distribuie acest articol!