Aplicatia Bosch myDriveAssist citeste semnele de circulatie
10.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Aplicatia myDriveAssist recent dezvoltata de inginerii Bosch este capabila sa citeasca semnele de circulatie, precum si sa inregistreze si sa proceseze alte informatii pentru noile functii ale vehiculelor. Datele sunt colectate de catre smartphone de pe drumul pe care circula soferul, apoi sunt analizate de catre un server central si sunt puse din nou la dispozitie pentru aplicatiile autovehiculului.

Aplicatia Bosch, disponibila gratuit in App Store si Google Play Store, utilizeaza camera integrata in smartphone pentru a citi semnele de circulatie. Cu ajutorul sau, programul recunoaste semnele de circulatie si identifica limitele de viteza, semnele de anulare si zonele in care este interzisa trecerea. In plus, aplicatia myDriveAssist avertizeaza soferul vizual si acustic sa nu depaseasca limita de viteza.

Semnele de circulatie recunoscute pot fi de asemenea utilizate pentru a actualiza harta digitala stocata pe un server central: camera video identifica semnul de circulatie si pozitia sa cu ajutorul receptorului GPS, apoi trimite datele anonim catre serverul central. Se poate spune ca aparatul "observa" mediul inconjurator "prin ochii masinii".

Informatiile privind mediul inconjurator pe care utilizatorii le aduna pot fi integrate foarte repede in harta digitala. Limitele de viteza pot fi puse la dispozitia tuturor participantilor la trafic in mod automat. Asta inseamna ca soferii nu mai sunt dependenti de semnele de circulatie locale; ei pot profita de avantajele celor mai recente informatii disponibile din intreaga tara. Aplicatia pentru smartphone myDriveAssist ajuta soferii sa isi faca loc prin jungla din mediul urban si creste siguranta rutiera.

Distribuie acest articol!