BMW i3, premiat la Automotive Interiors Expo Award 2014
01.07.2014
           
Distribuie acest articol!   

Ambianta de la bordul BMW i3 a impresionat juriul international de specialisti prin luminozitate, spatialitate si utilizarea materialelor ecologice, tratate natural.

Caracterul sustenabil de care da dovada modelul BWM i3 are numeroase fatete. BMW i reprezinta un exemplu principal pentru "next premium", noua generatie a luxului evidentiata de dezvoltarea durabila a materialelor. Ambianta pe care acestea o creeaza la bordul BMW i3 poate fi experimentata de catre conducator si pasageri intr-o profunzime considerabila – iar juriul international de specialisti de la editia 2014 a "Automotive Interiors Expo Award" se numara acum printre fanii modelului. Juriul a acordat modelului electric BMW i3 trofeul "Production Interior Vehicle Design of the Year". A treia editie a acestei competitii – care recunoaste conceptele si solutiile extrem de inovatoare din domeniul designului interior – a avut loc in cadrul Expozitiei de Interioare Auto de la Stuttgart.

Selectarea si utilizarea materialelor este foarte importanta pentru conceptul orientat complet spre dezvoltare durabila al marcii BMW i. Aceasta filosofie se aplica la scara larga pentru utilizarea plasticului ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) in celula pasagerilor de la modelele BMW i si este prezenta si la numeroase detalii ale designului interior. Arhitectura LifeDrive emblematica creeaza noi solutii de optimizare in ceea ce priveste utilizarea spatiului la bord si pentru designul interior. Conceptul de culori si dotari include o utilizare foarte vasta a materiilor prime regenerabile si a materialelor reciclate, precum si a suprafetelor acoperite cu lemn si piele care au fost tratate cu metode ecologice.


BMW i3 isi demonstreaza sustenabilitatea prin design, lucru reflectat de aspectul revolutionar si futurist. Suprafetele largi si clare si ambianta luminoasa reprezinta o expresie de aer curat si emisii zero. Suprafetele largi de sticla demonstreaza designul ultrausor al automobilului si confera interiorului un caracter aerisit, asemanator cu al unei loje, in timp ce conducatorul se bucura de o vizibilitate mai buna asupra drumului. Accesul confortabil si pozitia ridicata a sezutului sunt completate atat in fata, cat si in spate de o libertatea exceptionala de miscare datorita spatiului neintrerupt pentru picioare, care se extinde pe intreaga latime a interiorului.

Aura inovatoare si exclusivista a automobilului este accentuata de particularitatile de design BMW i si de noile materiale, ale caror atribute remarcabile sunt vizibile si palpabile.


25% din masa plasticului utilizat in interiorul BMW i3 este reciclata. Tesaturile selectate pentru suprafetele scaunelor sunt realizate integral din fibre reciclate, ceea ce face ca suprafetele sa prezinte o calitate si o naturalete impresionante. Materialele pentru tapiteria plafonului, echiparea interioara, tapiteria portbagajului, panoul de instrumente si covorasele de pe podea sunt, de asemenea, produse printr-un proces sustenabil. Panourile usilor de la BMW i3 sunt realizate din fibre de kenaf, o planta tropicala din familia nalbei care produce o fibra asemanatoare cu iuta si a carei structura naturala poate fi recunoscuta si dupa procesul de tratare. Lemnul de eucalipt provenit de pe plantatii certificate din Europa furnizeaza materia prima pentru anumite parti ale panoului de instrumente, in timp ce pielea rezervata interiorului BMW i3 este argasita printr-un proces natural in care se utilizeaza extract din frunze de maslin.

Distribuie acest articol!