Crestere pentru LeasePlan Romania
15.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

LeasePlan Romania a inregistrat la finalul primului semestru din 2014 o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro. La finalul primului semestru din 2013, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de circa 7.500. Cresterea inregistrata anul acesta este de  30%, LeasePlan Romania avand, in prezent, in administrare peste 9.700 de autovehicule, dintre care aproximativ 1.000 au fost achizitionate in primele 6 luni ale acestui an.

“Cifrele primului semestru sunt incurajatoare si se suprapun peste o dinamica  ascendenta a pietei autovehiculelor noi din Romania (s-au inmatriculat cu 24% mai multe masini noi – autoturisme si autovehicule comerciale usoare – fata de prima jumatate a anului trecut). Daca tinem cont si de tendintele pozitive din economie, avem convingerea ca, pana la finalul anului, vom reusi sa ne atingem obiectivele, si anume administrarea  unei flote de 10.000 de masini, continuand, in acelasi timp, sa reprezentam o referinta atat in relatia cu clientii, cat si cu furnizorii“, a afirmat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

LeasePlan Romania are in portofoliu 225 de clienti, dintre care  circa 10% sunt clienti noi, cu contracte semnate in primele 6 luni ale anului curent, iar domeniile preponderente sunt  energie, servicii financiare, FMCG, industrie etc.

„Pentru cea de-a doua parte a anului estimam o mentinere a tendintelor pozitive ale pietei si mizam pe un interes din ce in ce mai mare al antreprenorilor romani in ceea ce priveste leasingul operational”, a afirmat Bogdan Apahidean.

In structura flotei LeasePlan Romania serviciile complete reprezinta  85%, restul fiind serviciile de administrare pentru flote detinute de catre clienti.

Pentru 2014 LeasePlan Romania estimeaza investitii de peste 35 de milioane, din care, in primul semestru, au fost investiti deja peste 18 milioane de euro in achizitia de noi autovehicule.

LeasePlan este o companie olandeza care activeaza in domeniul leasingului operational si al managementului de flote auto pentru companii. Cu o experienta de peste 50 de ani, LeasePlan este in prezent liderul la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote.

Compania are peste  6.500 de angajati, o flota de 1,3 millioane de autovehicule multi-brand si activeaza in 32 de tari, atat pe piete cu traditie in domeniul leasingului operational, cat si pe piete noi, in dezvoltare. LeasePlan ofera clientilor produse inovatoare si servicii de calitate, respectand astfel motto-ul international al companiei:  "it’s easier to leaseplan".

Distribuie acest articol!