Formula 1, Marea Britanie: Hamilton, in urmarirea lui Rosberg
06.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg (Mercedes) a plecat din pole position in Marele Premiu al Marii Britanii. Germanul a avut cea mai buna strategia si a exploatat la maximum conditiile meteo schimbatoare de la Silverstone. Astfel, el a obtinut prima pozitie pe grila, cu un avans de 1,6 secunde fata de Sebastian Vettel (Red Bull). Top 10 pe grila a fost completat de Button, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton, Perez, Ricciardo, Kvyat si Vergne.

Cursa a fost oprita la doar doua tururi de la start, din cauza unei iesiri in decor a lui Raikkonen, in urma careia si Massa, acrosat, s-a vazut nevoit sa abandoneze. La reluare, Rosberg a fost lider in prima parte a cursei, pana cand s-a vazut nevoit sa abandoneze din motive tehnice (transmisie).


Ramas fara un rival pe masura, Hamilton s-a impus si a reusit astfel sa se apropie la doar patru puncte in spatele coechiperului sau de la Mercedes si al liderului la zi din F1, Nico Rosberg. Valtteri Bottas (Williams) s-a clasat al doilea si a urcat pe podium pentru a doua oara in acest an, in timp ce Daniel Ricciardo a salvat onoarea Red Bull cu un loc trei la Silverstone. In fine, de remarcat clasarea pe 5 a campionului en titre, Sebastian Vettel, dupa un duel senzational cu Fernando Alonso.


Urmatoarea cursa este programata pe 20 iulie, la Hockenheim, in Germania. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Silverstone, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Marea Britanie 2014:
 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 4. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 6. Fernando Alonso (Ferrari)
 7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
 8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 9. Daniil Kvyat (STR-Renault)
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 165 p.
2. Lewis Hamilton 161 p.
3. Daniel Ricciardo 98 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 326 p.
2. Red Bull Racing-Renault 168 p.
3. Ferrari 106 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!