Formula 1, Ungaria: A doua victorie pentru Ricciardo si Red Bull
27.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a treia oara consecutiv si pentru a sasea oara anul acesta, Nico Rosberg a plecat din pole position. Pilotul Mercedes a impartit prima linie a grilei de start cu Sebastian Vettel, campionul en titre. Top 10 pe grila de start a fost completat de Bottas, Ricciardo, Alonso, Massa, Button, Vergne, Hulkenberg si Magnussen. Din pacate, incidentul din calificari, cand monopostul sau a luat foc, l-a scos pe Lewis Hamilton (Mercedes) din lupta pentru pole position.

Conditiile meteo au afectat prima jumatate a cursei, cand pista uda a cauzat numeroase incidente si neutralizari cu safety car, niciuna insa cu urmari grave.

La fel ca in urma cu o saptamana, in Germania, Hamilton a fost si pe Hungaroring autorul unei senzationale curse de recuperare. Si de data aceasta, britanicul a reusit sa se claseze al treilea.

Cursa a fost castigata de Ricciardo, care a declansat ofensiva pe final, cand a trecut in forta de Hamilton si Alonso, cei care l-au urmat pe podium. Aceasta este a doua victorie din 2014 pentru australian si echipa sa, Red Bull, celelalte 9 curse fiind adjudecate de pilotii Mercedes.


Urmatoarea cursa este programata pe 24 august, la Spa-Francorchamps, in Belgia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Budapesta, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Ungaria 2014:
 1. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 2. Fernando Alonso (Ferrari)
 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
 4. Nico Rosberg (Mercedes)
 5. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
 6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 7. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 8. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 9. Jean-Eric Vergne (STR-Renault)
10. Jenson Button (McLaren-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 202 p.
2. Lewis Hamilton 191 p.
3. Daniel Ricciardo 131 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 393 p.
2. Red Bull Racing-Renault 219 p.
3. Ferrari 142 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!