Jan Ptacek, in fruntea Renault Commercial Roumanie
11.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Incepand de la 1 septembrie 2014, Jan Ptacek va ocupa functia de director general al Renault Commercial Roumanie, entitate care asigura comercializarea pe piata din Romania a marcilor  Dacia, Renault si Nissan. Jan Ptacek ii urmeaza in acest post lui Thomas Dubruel, care preia functia de director general adjunct al Renault MAIS (filiala de distributie a Grupului Renault din Turcia).

In varsta de 44 de ani, de nationalitate ceha, Ptacek are o experienta de doua decenii in cadrul Grupului Renault, ocupand in primii ani de cariera functii in marketing si managementul retelei comerciale din Republica Ceha si apoi din Franta. In 2003 a preluat functia de director de Marketing al marcii Dacia, coordonand, in acea perioada, lansarea modelului Logan.

La sfarsitul anului 2004 s-a intors la Paris, in cadrul Directiei de Strategie si Marketing a Grupului. In calitate de director al Gamei Comerciale Entry a avut, timp de patru ani, responsabilitatea strategiei de marketing a gamei Entry si a marcii Dacia. In 2008 a fost numit director de Marketing al marcii Renault pentru Rusia si regiunea Eurasia. La sfarsitul anului 2012 a devenit director general al filialei comerciale Renault din Ucraina.

Jan Ptacek priveste cu emotie revenirea in Romania, tara de care se simte legat dupa atatia ani in care cariera sa s-a impletit cu renasterea si cu evolutia marcii Dacia. „Am petrecut o parte fascinanta a carierei mele lucrand la acest proiect frumos care se numeste Dacia. Sunt nerabdator sa revin la Bucuresti si sa continui aceste eforturi alaturi de echipele din Romania”, a declarat Jan Ptacek, director general Renault Commercial Roumanie.

Distribuie acest articol!