Porsche Pajun, cel mai devreme in 2019
16.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Publicatia Car Magazine anunta ca Porsche a amanat cu cel putin 5 ani proiectul modelului cu 4 usi care ar urma sa se plaseze in gama sub Panamera. O decizie oarecum surprinzatoare, avand in vedere eforturile constructorului german de a-si mari gama, prin lansarea de noi modele.

Dupa reteta SUV-urilor Cayenne si Macan, ar trebui sa existe, candva, si sportivele cu 4 usi Panamera si Pajun. Acest din urma model ar urma sa concureze cu Audi A6, BMW Seria 5, Maserati Ghibli si Mercedes Clasa E. Dar calendarul dezvoltarii este in intarziere, astfel ca Porsche Pajun nu-si va face aparitia mai devreme de 2019.

Pajun ar urma sa fie dotat cu motorizari diesel, pe benzina sau hibrid. Pentru diesel este de asteptat sa foloseasca agregatul V6 3.0 TDI de la Audi, iar cea mai puternica motorizare va avea in jur de 500 CP.

Din punct de vedere stilistic, este de asteptat sa fie inspirat din conceptul Panamera Sport Turismo (foto), prezentat in 2012, la Salonul de la Paris. Asadar, o arhitectura interesanta si la moda, intre un coupe cu 5 usi si un shooting brake, dupa cum informeaza Car Magazine.

Distribuie acest articol!