Diesel sau benzina - ce motorizare alegem?
06.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Redam mai jos un un comunicat de presa difuzat sub genericul „Sfatul Bosch” si redactat sub forma unui ghid pentru automobilisti. Este foarte util in privinta eternei dileme – ce alegem intre un autoturism cu motor cu aprindere prin scanteie si unul cu motor diesel?

Regula de baza: In cazul in care calatoriti mult, mai rentabil este un motor diesel, in caz contrar alegeti un motor cu aprindere prin scanteie – aceasta este opinia specialistilor. Desi un motor diesel consuma cu 25% mai putin carburant, motoarele cu aprindere prin scanteie sunt mai avantajoase din punct de vedere al pretului de achizitie si al costurilor de intretinere. In functie de model, in Germania, un autovehicul echipat cu un motor diesel trebuie sa parcurga peste 15.000 km pe an pentru a justifica investitia.

Ambele sisteme de propulsie prezinta propriile avantaje: Pentru a decide intre cele doua variante de propulsie, un conducator auto trebuie sa aiba in vedere mult mai multe decat numarul de kilometri parcursi anual. „Avantajele celor doua sisteme de propulsie pot fi observate la clase diferite de autovehicule. Un motor modern cu aprindere prin scanteie poate contribui la un consum scazut pentru autovehiculele de dimensiuni mici, cu preturi accesibile, in timp ce un motor diesel avansat, aflat in dotarea unui autovehicul break spatios, poate asigura un consum scazut si un nivel ridicat de placere la condus“, afirma Rolf Bulander, membru al consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH. Avantaje similare pot fi observate si in alte segmente: in cazul autovehiculelor sport, motoarele moderne cu aprindere prin scanteie impresioneaza datorita reactiei imediate, in timp ce motoarele diesel cu un cuplu ridicat impresioneaza la SUV-urile de mari dimensiuni.


Pentru a ajuta conducatorii auto sa ia decizii, Bosch pune la dispozitie informatii sintetizate. In graficele informative sunt prezentate avantajele celor doua sisteme de propulsie, iar persoanele nehotarate pot decide daca un motor diesel sau un motor cu aprindere prin scanteie se potriveste mai bine profilului individual de condus.

Distribuie acest articol!