Platforma VW MQB provoaca demisii la nivel inalt
11.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu cateva zile in urma, Michael Macht, responsabilul cu productia in cadrul Grupului Volkswagen, a fost demis. Se pare ca neasteptata miscare are drept cauza problemele aparute in productie, la modelele dezvoltate pe baza platformei modulare a grupului, binecunoscuta MQB.

Michael Macht a supervizat introducerea in productie a noii platforme MQB, inaugurata pe Audi A3 si VW Golf VII. Conceputa pentru a realiza economii substantiale prin folosirea la mai multe modele, din segmente diferite, platforma MQB a inregistrat intarzieri enorme la implementarea in productie. Intarzierile au fost in special la Golf, in uzina de la Wolfsburg, fortand grupul la recuperari masive, care au implicat ore suplimentare extrem de scumpe.

Boss-ul Grupului VW, Martin Winterkorn, nu a apreciat deloc modul in care platforma MQB, care va fi folosita la peste 40 de modele din grup, a fost introdusa in productie. Si iata ca totul s-a incheiat sec, prin debarcarea lui Michael Macht. Intamplator sau nu, momentul a coincis cu demisia lui Simon Thomas din functia de responsabil de marketing pentru Volkswagen la nivel global.

Distribuie acest articol!