Record pentru Skoda, in prima jumatate din 2014
03.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Livrarile, vanzarile si profitul operational Skoda au crescut semnificativ in prima jumatate a anului 2014. Cu 522.500 automobile vandute, a fost pentru prima data cand producatorul ceh de autovehicule a livrat mai mult de jumatate de milion de unitati la nivel global, pe parcursul primelor sase luni dintr-un an (ianuarie-iunie 2013: 464.600; crestere de 12,5%). Venitul din vanzari a crescut de asemenea in aceeasi perioada, inregistrand un nou record, de 6 miliarde euro (5,974 miliarde euro). Aceasta reprezinta o crestere de 20,3% comparativ cu prima jumatate a anului 2013 (4,966 miliarde euro). Profitul operational a crescut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cu 74,9%, ajungand la 425 milioane euro.

„Skoda s-a descurcat foarte bine in prima jumatate a anului si continua pe o traiectorie ascendenta stabila”, a declarat Winfried Vahland, presedintele Consiliului de Administratie Skoda. ”Puterea marcii a fost demonstrata prin cea mai buna jumatate de an din istoria companiei in ceea ce priveste vanzarile si o crestere semnificativa a vanzarilor si a veniturilor. Ofensiva modelelor isi arata acum intreaga capacitate si chiar cucerim noi grupuri de consumatori. Noua Octavia, sufletul marcii, a fost un mare succes din toate punctele de vedere si ne-a depasit asteptarile. Planuim sa pastram aceasta traiectorie ascendenta si sa continuam energic cea mai vasta ofensiva a modelelor din istoria companiei”.

Veniturile din vanzarile Skoda au atins 5,974 miliarde euro in prima jumatate a anului, fiind cu 20,3% mai mari decat in prima jumatate a anului 2013 (4,966 miliarde euro). Pe parcursul aceleiasi perioade, profitul operational a crescut cu 74,9%, ajungand  la 425 milioane euro (prima jumatate a anului 2013: 243 milioane euro).  Marja de exploatare de 7,1% s-a situat de asemenea peste cea din anul precedent, de 4,9%. Cresterea profitului s-a datorat in mare parte numarului mare de livrari, a consolidarii gamei variate de modele si optimizarii costurilor de productie. Fondurile lichide nete au crescut cu 41,9%, ajungand la 1,855 miliarde euro. Investitiile s-au ridicat la 149 milioane euro (ianuarie-iunie 2013: 265 milioane euro).

”Skoda s-a dezvoltat in mod profitabil pe parcursul primei jumatati a anului”, a declarat Winfried Krause, directorul financiar Skoda. ”Investitiile facute in noile modele dau roade. Pe langa un profit mai mare, cresterea fondurilor lichide nete demonstreaza puterea financiara a companiei. Pe parcursul intregului an, Skoda se asteapta la cresterea vanzarilor, a veniturilor si a profitului. Tinand cont de concurenta feroce, disciplina stricta a managementului costurilor ramane preocuparea noastra majora".

Distribuie acest articol!