Renault Sport R.S. 01 - o supersportiva de 500 CP, pentru pista
28.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Noua sportiva de la Renault – mai exact, de la Renault Sport – are numele R.S. 01 si este expusa in public pentru prima oara in aceste zile, cu ocazia Salonului Auto de la Moscova. Este un model rezervat pistelor de curse si va evolua in sezonul 2015 in World Series by Renault, intr-un nou campionat Renault Sport Trophy. Acesta se va positiona ca antecamera a campionatelor profesioniste GT si de anduranta.

Cei de la Renault Sport precizeaza ca performantele noului R.S.01 sunt peste cele ale bolizilor de GT3, ba chiar se apropie de cele ale masinilor din puternicul campionat german de turisme, DTM.


Renault Sport R.S. 01 are o coca din carbon, care il ajuta sa cantareasca doar 1.100 kg. In pozitie centrala spate este plasat motorul Nismo V6 de 3,8 litri biturbo de peste 500 CP si 600 Nm, cuplat la o cutie de viteze secventiala Sadev cu 7 rapoarte. Franele sunt din carbon, iar pneurile vin de la Michelin.


Sezonul 2015 va  compus din curse Renault Sport Trophy si de anduranta, dupa un calendar care inca nu a fost stabilit. Sunt proiectate implicari atat in cursele de anduranta FIA (WEC), cat si in campionatul GT din Japonia.

Distribuie acest articol!