Va renunta Dacia la un model?
16.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Conform unor informatii vehiculate in ultimele zile, in presa franceza, Dacia ar putea renunta la unul dintre modelele din gama actuala. Decizia ar fi motivata de vanzarile sub asteptari inregistrate de trei dintre modele. Intrebarea pe care si-o pun ziaristii francezi este urmatoarea: la care dintre modele se va renunta?

Informatia este confirmata de Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry la Renault. Acesta sustine ca grupul va studia posibilitatea suprimarii unui model Dacia. Cele trei modele amenintate in prezent sunt Logan MCV, Lodgy si Dokker, fiecare dintre ele inregistrand vanzari slabe.

Insa principalul vizat pare sa fie Lodgy, MPV-ul cu 5 sau 7 locuri lansat in urma cu doi ani si care se pare ca isi convinge cu greu clientii. In prima jumatate din 2014, vanzarile acestui model la nivel mondial au scazut cu 42,2%, la 24.362 unitati. Logan MCV (cu 28.500 de unitati vandute) si Dokker (cu circa 30.000 de unitati) stau ceva mai bine, insa nu foarte departe de Lodgy!

Este clar, cei de la Renault au comis undeva o eroare cu aceste trei modele, iar acum incearca sa o corecteze. Inca nu au luat o hotarare, totul rezumandu-se pentru moment la o analiza atenta. Si pentru a fi siguri ca vor lua decizia corecta, la apropiatul salon de la Paris, Dacia va prezenta modelele Lodgy si Dokker in declinari Stepway. Ar putea fi ultima sansa pentru aceste modele!

Distribuie acest articol!