Am testat varful de gama de la Mio, Spirit 6970 LM
02.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce anul trecut am testat la drum lung un Mio Spirit 697 (vezi link-ul de mai jos), anul acesta am avut in teste un Mio Spirit 6970 LM. Modelul face parte din noua gama Mio, care dispune de serviciul de actualizare gratuita a hartilor, Lifetime Map Update (LMU), care permite clientilor sa beneficieze de pana la 4 actualizari pe an, pe toata durata de viata a GPS-urilor.

Modelul Spirit 6970 LM este varful noi game, cu un ecran cu diagonala de 13 cm (5 inch). Pe langa functia de baza, permite apelarea in mod hands-free, fiind echipat cu bluetooth, astfel incat navigatorul sa poata fi utilizat ca inlocuitor pentru car-kit.

Un alt mare atu al acestui aparat il constituie informatiile oferite in timp real despre blocajele in trafic, prin utilizarea celei mai noi tehnologii de monitorizare a traficului – TMC. Poate ca in Romania aceasta functie nu are darul sa impresioneze, insa pe marile autostrazi occidentale, ea este mai mult decat necesara! Astfel, este la curent cu toate evenimentele din trafic si, la nevoie, poti alege in timp util variantele ocolitoare, atunci cand situatia din teren o impune.

Noul model Mio ne-a acompaniat prin Europa peste 5.000 km, pe mai toate categoriile de drumuri si prin localitati de toate genurile, de la sate izolate de munte din Austria, pana la mari aglomerari urbane, precum Paris, Bruxelles, Koln sau Amsterdam. A functionat fara niciun fel de semn de "oboseala" si ne-a ghidat cu mare acuratete, corectandu-ne toate greselile "din mers" si cu mare ingaduinta.

Iar una dintre cele mai interesante functii – de altfel, oferita de toata gama de aparate Mio – este cea de asistenta la parcare. GPS-ul afiseaza automat lista de parcari disponibile, pe o raza de 1 km in jurul destinatiei. Atunci cand te afli intr-un oras necunoscut, cu un trafic infernal si cu locuri de parcare foarte greu de gasit "din mers", aceasta functie este nepretuita – credeti-ne pe cuvant!

Altfel, ecranul generos si luminos, hartile clare si functiile intuitive din meniu trebuie si ele luate in calcul, printre principalele atuuri ale acestui aparat, atunci cand este pus la munca in mod intensiv. Cat despe neajunsuri, noi i-am gasit doar unul: atunci cand este pornit sau se iese dintr-o parcare subterana, timpul necesar pentru stabilirea legaturii cu satelitii este uneori cam mare. Am pus insa acest minus pe seama particularitatilor din orasele respective, cu strazi inguste si cladiri inalte, considerand aceasta problema ca fiind minora, in comparatie cu toate plusurile pe care le detine noul Spirit 6970 LM.

In concluzie, un aparat in traditia casei – robust, ireprosabil ca functionare si cu harti excelente. Pe o scara de la 1 la 10, de la noi primeste un binemeritat 9 "cu steluta". Il recomandam tuturor celor care sunt in cautarea unui aparat GPS de incredere, la un pret rezonabil, de pana la 750 de lei.

 

Distribuie acest articol!