Cupa Romaniei la Karting
08.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa lupta decisiva pentru titluri, din ultima etapa a Campionatului National de Karting Viteza pe Circuit de la Bacau, Federatia Romana de Karting a organizat in weekendul trecut si Cupa Romaniei, ultimul eveniment din calendarul competitional pe 2014.

Desfasurata pe o vreme frumoasa, Cupa Romaniei a fost ultima confruntare dintre pilotii inscrisi la cele cinci clase: Promo BB, Pufo, Mini, KFJ si KZ2.

La clasa Promo BB, dedicata pilotilor intre 5 si 7 ani, lupta pentru primele trei pozitii s-a dat  intre Octavian Costache (ICS Racing), Darius Babaioana (Transkart Racing) si Tudor Dragan (Real Racing). Darius Babaioana, castigatorul ultimei etape din campionat, a fost cel mai rapid in calificari, dar in finala s-a clasat doar pe pozitia a treia. Tudor Dragan a avut o evolutie constanta si a reusit sa urce pentru a doua oara in cariera pe podium. Cu o evolutie excelenta in finala, Octavian Costache si-a trecut in cont victoria la clasa Promo BB in Cupa Romaniei.

La clasa Pufo, lupta pentru victorie s-a dat tot intre cei doi protagonisti implicati anul acesta in duelul pentru titlul clasei. Matia Curuia (JMS Performance), noul campion al clasei Pufo, nu a reusit sa treaca de data aceasta de Alex Iancu (Real Racing), vicecampionul din 2014 reusind sa castige Cupa Romaniei. Castigatorul utlimei etape de la Bacau, Vlad Ceanga (Real Racing), a terminat pe treapta a treia a podiumului.

La clasa Mini, Andrei Margarit (Real Racing) a avut un weekend excelent. Campionul de anul trecut la clasa Pufo a fost cel mai rapid in antremanete, iar in calificari a fost invins doar de Andrei Carcea. In cursa finala, pilotul Real Racing a avut o evolutie fara greseala si a reusit sa castige prima cursa la aceasta clasa. Kristopher Schlett (Real Racing) si Andrei Carcea (Andy Racing Team) au completat podiumul clasei Mini in Cupa Romaniei.  

La clasa KFJ, lupta pentru primele doua pozitii s-a dat intre pilotii Real Racing, Daniel Vasile si Alexandru Dina, si Nicholas Pascu. Vicecampionul clasei, Daniel Vasile a confirmat statutul de favorit, in lipsa campionului Andrei Vajda (Go Kart Team), si s-a impus fara probleme.  Nicholas Pascu (CSSK) a reusit sa  castige, in finala, duelul cu Alexandru Dina, obtinand aici unul dintre cele mai bune rezultate din acest sezon.

La clasa KZ2, Mihnea Stefan, campionul national din 2014, a fost invincibil. Pilotul JMS Performance s-a impus fara probleme castigand inca un trofeu dupa un sezon perfect. Viktor Stefan (CSSK), vicecampion al clasei, a terminat al doilea, podiumul fiind completat de Andrea Raimondi (Red Motor).

Distribuie acest articol!