Mio lanseaza primul GPS cu camera video integrata
06.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Mio Technology, unul dintre cei mai renumiti producatori de dispozitive GPS la nivel mondial, lanseaza pe piata locala Combo 5107 LM, primul dispozitiv GPS Mio dotat cu o camera video, care ghideaza soferii fara ezitare catre destinatiile dorite si care le permite sa inregistreze fiecare minut al calatoriilor lor.

Prin lansarea Combo 5107 LM, Mio combina doua dispozitive intr-unul singur si propune soferilor o solutie unica si practica la numarul din ce in ce mai mare de gadgeturi a caror folosire, prin fixarea lor pe bord sau pe parbriz, limiteaza vizibilitatea. Camera video functioneaza simultan cu modul GPS si, pentru a fi accesata, trebuie aleasa optiunea „Camera de parbriz” din meniul principal. Noul dispozitiv asigura o inregistrare HD (720p) a calatoriei de la momentul pornirii masinii si pana la destinatie. Astfel, in caz de accident, soferii vor avea intotdeauna o inregistrare a ceea ce s-a intamplat.

Combo 5107 LM are un ecran tactil de 5 inch si dispune de serviciul de actualizare gratuita a hartilor, Lifetime Map Update (LMU), care permite clientilor sa beneficieze gratuit de pana la 4 actualizari pe an, pe toata durata de viata a dispozitivului. Pentru a beneficia de hartile actualizate, noul Combo trebuie conectat la PC si instalata aplicatia MioMore Desktop. Hartile actualizate semnaleaza si locurile unde sunt amplasate pe traseu camerele video de supraveghere, iar Combo 5107 LM va anunta soferii de acest lucru atat vizual cat si sonor, indicand pe ecran viteza curenta a autovehiculului, limita legala, precum si distanta ramasa pana la respectivul punct de supraveghere.

Noul Combo dispune de functia IQ RoutesTM, care foloseste o baza de date cu informatii preluate de la milioane de soferi, pentru a optimiza ruta calculata, astfel incat utilizatorii sa calatoreasca mai rapid si mai eficient in orice moment al zilei. In acelasi timp, modulul perfectionat LearnMe Pro monitorizeaza si retine stilul de condus al utilizatorului, oferind rute personalizate in functie de preferinte. De asemenea, Combo 5107 LM dispune de functia Asistenta la parcare, afisand automat o lista de parcari disponibile, pe o raza de 1 km in jurul destinatiei. In plus, ofera asistenta pentru incadrarea pe banda corecta a drumului, vizualizare 3D a intersectiilor, ghidare in tuneluri si informatii despre rutele selectate.

Combo 5107 LM are o dimensiune a diafragmei de F2.4 care permite sa intre mai multa lumina, iar acest lucru duce la inregistrari clare chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Camera cu unghi larg, de 120 grade, inregistreaza clipurile video la o rezolutie HD (720p).

Noul Combo dispune de un senzor G integrat, cu 3 axe, care inregistreaza directiile de deplasare pe o diagrama cu unde. Aceasta va arata punctul de provenienta si forta impactului, chiar si in cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de incredere in relatia cu asiguratorul. Mai mult, Combo 5107 LM inregistreaza directia, viteza, precum si coordonatele geografice si le sincronizeaza cu Google Maps.

Mio Combo 5107 LM este disponibil pe piata din Romania incepand cu luna octombrie 2014.

 

Distribuie acest articol!