Noua generatie Skoda Superb, la Geneva 2015
14.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Viitoarea generatie a varfului de gama de la Skoda, limuzina de clasa medie Superb, este asteptata sa-si faca aparitia la primavara. Lansarea oficiala va avea loc in cadrul Salonului de la Geneva, din martie 2015.

Din punct de vedere tehnic, Skoda Superb va folosi platforma MQB, de o maniera similara cu proaspat lansatul Volkswagen Passat. Ca look, Superb va avea un plus de caracter, echipa de design coordonata de Jozef Kaban inspirandu-se din conceptul Vision C (foto). In fine, ca dimensiuni, viitorul Superb va fi la fel de lung, mai scund si mai lat decat actuala generatie.

Sub capota sunt asteptate agregatele de 2,0 litri, TDI de 190 CP si TSI de 180 CP, la fel ca la noul Passat. Apropo de benzinar, acesta va inlocui vechiul V6 de 3,6 litri si va fi cuplat la o transmisie integrala. Oferta de motorizari va fi completata cu un TSI de 1,8 litri si 180 CP. In fine, se zvoneste ca va exista si o versiune hibrid reincarcabila, care va asocia un motor 1,4 TSI cu unul electric, pentru o putere totala de 211 CP, dupa reteta aceluiasi Passat.

Comercializarea noului Superb va incepe in Europa abia in a doua jumatate a anului viitor.

Distribuie acest articol!