Rabla 2014: Tichetele persoanelor fizice, deja epuizate
13.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Astazi, 13 octombrie 2014, a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin Programul de Innoire a Parcului Auto (Rabla 2014). Acesta a fost lansat in luna aprilie 2014 si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse. Programul este deja la a zecea editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.

„Este pentru prima data cand tichetele sunt epuizate inainte de termenul limita stabilit de calendarul de desfasurare. Succesul din acest an se datoreaza categoric introducerii in premiera a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, atat noi, autoritatile, cat si beneficiarii am putut urmari in timp real dinamica desfasurarii intregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de alta parte, derularea Programului prin dealerii auto dar si faptul ca tichetele nu au mai fost impartite pe judete, ele fiind consumate in functie de cerere, au generat deopotriva rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului in urma cu zece ani”, spune Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Reamintim ca Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu a alocat suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze avutovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al Programului a fost de 6500 lei. Rezervarea primului tichet electronic, de la lansarea Programului, a fost inregistrata in sistemul informatic al AFM in data de 8 aprilie 2014.

„Interesul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice este de a diminua pe cat se poate emisiile din trafic, acestea fiind responsabile in multe aglomerari urbane de calitatea aerului si a sanatatii populatiei. Plecand de la succesul Programului din acest an dar si de la rezultatele inregistrate in toti cei zece ani de cand functioneaza, vom gandi pana la finalul anului cum va arata Programul de Innoire a Parcului Auto in anul 2015”, mai spune Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Distribuie acest articol!