Audi Q8, confirmat in productie
23.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Ulrich Hackenberg, director tehnic la Audi, a confirmat aparitia modelului Q8 in gama constructorului german. Va fi un SUV cu look sportiv, derivat din viitoarea generatie Q7. Comercializarea nu va debuta, insa, mai devreme de 2017.

Hackenberg a furnizat aceasta informatie intr-un interviu acordat publicatiei Autocar, cu ocazia Salonului de la Los Angeles. Noul Audi Q7 este asteptat in ianuarie anul viitor, cand isi va face debutul mondial in cadrul Salonului de la Detroit.

NouL Audi Q8 va rivaliza cu BMW X6, Range Rover Sport si viitorul Mercedes MLC. In timp ce viitorul Q7 va fi un SUV clasic, ce va putea lua la bord pana la 7 persoane, Q8 va avea o arhitectura de SUV coupe. Ca design, va fi un model mai emotional decat Q7 si va beneficia de noul limbaj vizual Audi, anticipat de conceptul Prologue.

Din punct de vedere tehnic, Audi Q8 va fi dezvoltat pe platforma MLB a Grupului Volkswagen, cea care va contribui cu o scadere de 300 kg la urmatorul Q7. La motorizari, intrarea in gama va fi asigurata de un propulsor V6 de 3.0 litri, in timp ce varful il va constitui un V8 bi-turbo de 4.0 litri. Se pare ca vom asista si la aparitia unui supersportiv RS Q8. De asemenea, in plan mai sunt o versiune hibrida reincarcabila si una 100% electrica, rivala pentru Tesla Model X.

Foto: Autocar

Distribuie acest articol!