Honda FCV Concept - despre viitorul automobil pe hidrogen
18.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Honda si Toyota coopereaza in plan tehnic, pentru dezvoltarea automobilului pe hidrogen (pe principiul celulei de combustibil). Dupa ce Toyota a dezvaluit primul sau model de serie pe hidrogen, Mirai (vezi link-ul de mai jos), Honda prezinta FCV Concept.

Chiar daca este deocamdata un concept, acest automobil are sanse sa devina un model de serie intr-un timp foarte scurt. De altfel, Honda produce de cativa ani un automobil care functioneaza cu pile de combustibil – FCX Clarity. Dar noul FCV Concept are mari sanse sa ajunga la o autentica productie de serie pana la finele lui 2016, un termen realist in opinia analistilor.

Honda FCV Concept continua pe linia inaugurata anul trecut, la Los Angeles, cu FCEV Concept. Noutatea majora este la celula de combustibil, a carei dimensiune a scazut cu 33%, in conditiile cresterii puterii la 136 CP. Honda sustine ca, de fapt, performantele sunt imbunatatite cu 60%, in timp ce autonomia a crescut pana la 700 km. In plus, realimentarea dureaza doar 3 minute!

Honda a prezentat si un sistem extern, denumit Smart Hydrogen Station (SHS), care impreuna cu noul concept FCV poate servi ca generator de electricitate. O solutie ideala in caz de catastrofa naturala, atunci cand sunt probleme cu asigurarea energiei.

Distribuie acest articol!