Goodyear Dunlop a deschis Arctic Center, in Finlanda
15.12.2014
        
Distribuie acest articol!   

Goodyear Dunlop anunta deschiderea noii sale unitati de testare a anvelopelor de iarna, numita Arctic Center, in Ivalo, Finlanda.

Unitatea a fost oficial deschisa de catre Jean-Pierre Jeusette, director general la Centrul pentru Inovare al Goodyear, Laurent Colantonio, director Global Tire Performance Prediction, precum si de catre reprezentantul companiei Nordic Region, Ludvig Nauckhoff, general manager Nordic. Invitat special la inaugurare a fost legenda raliurilor, fostul pilot finalndez Ari Vatanen.

Circuitul Arctic Center se afla la circa 300 km nord de cercul polar, in apropierea orasului Ivalo din nord-estul Finlandei. Circuitul este unul din centrele de top destinate testarii anvelopelor de iarna din Europa, iar incepand de acum, el va fi folosit in exclusivitate de Goodyear Dunlop. Localizarea sa in vale ii furnizeaza un microclimat ce este extrem de potrivit pentru testarea anvelopelor de iarna in conditii de zapada si gheata, incepand cu luna noiembrie si pana in aprilie inclusiv.

Pista este inchiriata de la Action Park, cu sediul in Finlanda, iar Goodyear va organiza sesiuni de teste cu acces exclusiv la pista in viitorul apropiat.

Infrastructura centrului Arctic Center include cateva linii de viteza si piste mai mici pentru testarea anvelopelor pe zapada si gheata, birouri echipate cu tehnologie IT moderna si cateva garaje destinate vehiculelor si pregatirii anvelopelor pentru sesiunile de teste. Zona este imprejmuita, oferind securitate deplina si confidentialitate totala pentru testarea prototipurilor si a noilor tehnologii inovative destinate anvelopelor de iarna.

In afara unitati de testare din Finlanda, Goodyear Dunlop testeaza de asemenea toate anvelopele sale de iarna pe piste din Franta, Luxemburg, Elvetia si Noua Zeelanda. Gama geografic variata de centre permite testarea anvelopelor de iarna pe toata perioada anului pe structuri foarte diferite de zapada. Centrul Arctic al Goodyear va extinde capacitatea de testare a companiei si confirma angajamentul pe care aceasta si l-a asumat pentru a livra excelenta in testarea anvelopelor de iarna si pentru a livra pe piata anvelope de iarna de calitate, care sa depaseasca asteptarile.

Unitatea a fost recent folosita pentru a testa noua anvelopa de iarna UltraGrip 9, lansata de Goodyear in septembrie anul curent. Capacitatile de iarna deosebite recunoscute ale anvelopei au fost testate si imbunatatite, in parte, la Ivalo Arctic Center.

 

Distribuie acest articol!