Cat va mai rezista Toyota in fata lui Volkswagen?
28.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu 10,23 millioane de unitati vandute in 2014, Toyota isi pastreaza pozitia de lider mondial al constructorilor de automobile. Gigantul nipon a reusit sa reziste inca un an in fata asaltului declansat de rivalul german Volkswagen. O intrebare revine, insa, din ce in ce mai des in aceasta industrie: oare pentru cat timp va mai rezista Toyota in fata lui Volkswagen?

Diferenta dintre cei doi a fost anul trecut extrem de fragila: 10,23 millioane in dreptul Toyota, contra 10,14 millioane la VW. Toyota, care detine marcile Toyota, Lexus, Daihatsu si Hino, se mentine in fotoliul de lider mondial inca din 2012, reusind chiar sa-si atinga obiectivul pe anul trecut, de a produce peste 10 milioane de unitati (+3%).

Cu toate acestea, viitorul nu pare atat de roz pentru Toyota, care se asteapta la un an 2015 dificil, cu o scadere a cererii la nivel mondial cu 1%, in principal datorita caderilor de pe pietele emergente. De cealalta parte, Volkswagen are ambitii mari si viziuni optimiste, in special in ceea ce priveste cea mai mare piata, China. Prin urmare, rocada de la varf pare sa fie, intr-adevar, doar o chestiune de timp!…

Distribuie acest articol!