Dakar 2015: Al-Attiyah, castigator fara drept de apel
19.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Invingatorul detasat al editiei din acest an a celui mai renumit rally-raid din lume este qatarezul Nasser Al-Attiyah, de la MINI. El a fost urmat pe podium de sud-africanul Giniel de Villiers (Toyota) si de polonezul Krzysztof Holowczyc (MINI). Al-Attiyah este la a doua victorie la Dakar, dupa cea din 2011, repurtata atunci la volanul unui VW Touareg.

Dupa mai bine de 9.000 de kilometri parcursi prin Argentina, Chile si Bolivia, MINI a castigat, pentru a patra oara consecutiv, cel mai dificil raliu din lume. Nasser Al-Attiyah (Qatar) si Mathieu Baumel (Franta) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, in calitate de castigatori dupa o presetatie in forta. In cele doua saptamani de concurs, echipajul MINI aLL4 Racing s-a impus in 5 dintre cele 13 etape ale competitiei.

"Anul trecut, cand am fost pe podium, am promis ca voi reveni pentru a castiga si iata ca sunt aici", a declarat Al-Attiyah. "A fost foarte dificil sa fiu lider inca de la inceputul competitiei si sa continui sa ocup aceasta pozitie pe o perioada indelungata. Acest lucru s-a datorat si faptului ca am avut o competitie foarte dificila. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare si vreau sa multumesc tuturor, sa-i felicit pe toti mecanicii si echipa pentru munca deosebita pe care au depus-o de-a lungul acestor doua saptamani. MINI ALL4 Racing este o masina incredibila si a fost foarte placut sa o pilotez".

Participantii la Dakar s-au confruntat cu provocari neprevazute pe traseul dificil ce a pornit si s-a incheiat la Buenos aires (argentina) via Iquique (Chile) si Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din argentina si drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de pana la 4.500 de metri si pana la aridul si canicularul Desert Atacama din Chile, cu dune mari si nisip fin, Raliul Dakar a testat, deopotriva, limitele oamenilor si ale masinilor. Pilotii si navigatorii lor au fost obligati sa ramana concentrati pe parcursul intregii competitii.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!